Kocaeli Valisi: Devletin ideolojisi İslam’dır

Kocaeli Valisi: Devletin ideolojisi İslam’dır
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 'İslamın önderliği hala bu millette. Bu ülkede ket, çelik fanus devletin ideolojisi İslam’dır' dedi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Akçakoca’da katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, "Müslümanlar bu ülkede dün de bugün de azınlık değildir. Laiklik yanlış anlaşılıyor, devletin ideolojisi İslam’dır" dedi.

T24’ün haberine göre "Devletin bugünkü tanımı laiklik olsa da ki biz laikliği yanlış anlıyoruz hala. Bu ülkede ket, çelik fanus devletin ideolojisi İslam’dır. Lozan’a bakarsanız Lozan da aynıdır. Bu ülkede sadece ve sadece azınlıklar gayrimüslimlerdir" diyen Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İster Boşnak asıllı, ister Kürt asıllı. Bunların hepsi asli ve kurucu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşlarıdır ve eşit haklara sahiptir. Eğer öyle olsaydı; Bu ülkede sanıldığı gibi, bölücülerin yaptığı gibi, hiçbir Kürt bu ülkede ne bakan olabilirdi ne de Cumhurbaşkanı olabilirdi ne Hoca olabilirdi.

Osmanlı’da da Padişahların yanındaki şeyhülislamlara bakarsanız yine onların Kürt asıllı olduğunu görürsünüz. Bizim bir etnik derdimiz yok. Aynı yolun yolcusu muyuz? Sevincimiz bir mi? Davamız bir mi? Bu ülkenin her bir rengini kucaklıyoruz. Kimsenin siyasi görüşten dolayı tavrımız söz konusu değil. O yüzden İslam’ın önderliği hala bu millette"

ADD SUÇ DUYURUSU YAPACAK

Vali Seddar Yavuz'un açıklaması üzerine Atatürkçü Düşünce Derneği'den (ADD) suç duyurusu adımı geldi. ADD Şube Başkanı Taylan Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "29 Haziran Çarşamba günü saat 13.30'da Kocaeli Adliyesi önünde olacağız. Basın açıklaması yapacağız" dedi.

Öne Çıkanlar