Koçyiğit'ten Iğdır tepkisi: YSK’nin AKP’nin emrinde olduğunu iyi biliyoruz

Koçyiğit'ten Iğdır tepkisi: YSK’nin AKP’nin emrinde olduğunu iyi biliyoruz
DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit, İlçe Seçim Kurulu'nun 'taşıma seçmen'lere sessiz kalıp eşbaşkanların başvurularının reddedilmesine tepki gösterdi. Koçyiğit, "YSK’nin sarayın emrinde olduğunu, AKP’nin emrinde olduğunu iyi biliyoruz" dedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gulistan Kılıç Koçyiğit, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Iğdır'da DEM Parti adaylarının İlçe Seçim Kurulu'na yaptıkları başvurunun reddedilmesine tepki gösteren Koçyiğit, "Sarayın memurları çok. YSK’nin sarayın emrinde olduğunu, AKP’nin emrinde olduğunu iyi biliyoruz. YSK ve Saray şunu iyi bilsin ki biz ne YSK’nin ne sarayın ne AKP’nin ne de onun emir eri haline gelen yereldeki mülki idari amirlerinin baskılarına boyun eğecek değiliz" dedi.

'KENTİN İRADESİNİN YANSIMASININ ÖNÜNDE ENGELDİR'

DEM Parti'nin birinci olduğu ve kayyım atanan bölgelere seçmen taşındığını ifade eden Koçyiğit, YSK'nin itirazlara sessiz kalmasını eleştirdi. Koçyiğit, "Bunlar haksızdır, hukuksuzdur, kentin iradesinin yansımasının önünde engeldir. Bu nedenle de bu sahte seçmenleri iptal ediyorum demiyor ama memnu haklarını iade belgesi olduğu halde bizim belediye eşbaşkan adayımızın adaylığını iptal ediyor" diye konuştu.

'TECRİT KALDIRILMALI'

"Tecrit hızlı bir şekilde ortadan kaldırılması gerekiyor” diyen Koçyiğit, "Kürt halkı ve dünya halkları Sayın Öcalan’ın sağlığını ve güvenliğini merak ediyor. Çünkü sayın Öcalan sıradan biri değil. Kendisi Kürt sorununun demokratik çözümünde asli muhatap ve birinci muhataptır. Kürt sorununun çözülmesi için tecridin kalkması gerekiyor. Bunun olması için de hem cezaevlerinde hem de sokaklarda, meydanlarda bir eylemsellik olduğunu ifade etmek gerekiyor" dedi.

Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Koçyiğit, CPT heyetinin Türkiye ziyaretine de değindi. Koçyiğit, "CPT heyeti, İmralı Ada Cezaevi’ne gidip oradaki mahpuslarla bir görüşme gerçekleştirmedi. CPT neydi, işkenceyi önleme komitesiydi. Ama CPT giderek işkenceyi izleme komitesine dönüşüyor. Bu da tabi ki bizim kaygılarımızı arttırıyor" diye kaydetti.

YARGI PAKETİ

Son yargı paketinin "yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını, temel hak ve özgürlükleri paketleyip götürdüğünü" söyleyen Koçyiğit, "AKP, 41 maddelik yargı teklifini AKP yine torba şeklinde hazırlayıp getirdi. Bedenden et koparırcasına hak ve adaletin koparılması, bir parçanın daha yitirilmesine yol açtığını ifade edebiliriz. Bırakın hak ve özgürlükleri geliştirmeyi. Her gelen paket hak ve özgürlükler sınırlandırıldı ve aslında temel haklarımız askıya alındı" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar