Koçyiğit'ten Yüksekova ziyareti: Ne olursa olsun kazanacağız

Koçyiğit'ten Yüksekova ziyareti: Ne olursa olsun kazanacağız
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Hakkari Belediyesi halka geri verilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Koçyiğit, İstanbul'da miting yapılacağını açıkladı.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ile beraberindeki heyet, Kurban Bayramı dolayısıyla Hakkari'nin Yüksekova Belediyesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette Koçyiğit’e, milletvekilleri Hüseyin Olan ile Ömer Faruk Hülakü eşlik etti. Heyet, Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Şoreş Diri, Şadiye Kırmızıgül, belediye meclis üyeleri ile parti yöneticileri tarafından karşılandı.

kocyigit.jpg

Demokratik kitle örgütleri, siyasi parti ve tüm halkların kayyım gaspına ve haksızlığa karşı yan yana durdurduğu müddetçe zulmün önüne ket vuracaklarını dile getiren Koçyiğit, şöyle konuştu:

“Hiçbir şey bitmiş değil, kayyım atamasının olduğu ilk gün nasıl halkımızla beraber sokaklarda mücadele ettiysek bu süreçten sonra da çeşitli eylem ve etkinliklerle mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizler irade gaspına karşı ilk gün nasıl mücadele ettiysek kayyımlar gidene kadar bu yoldan şaşmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Hakkari Belediyesi, Colemêrg halkına geri verilene dek, halkın seçtiği belediye meclis üyeleri görevlerine dönene kadar mücadelemiz kesintisiz şekilde devam edecektir."

İSTANBUL’DA MİTİNG DÜZENLENECEK

İrade gaspına karşı İstanbul'da büyük bir miting yapacaklarını aktaran Koçyiğit, şöyle devam etti:

"Tüm bu mitinglerde AKP-MHP faşist iktidarının zulmünü anlatmaya devam edeceğiz. Bu mitinglerle her ne olursa olsun direnmeye devam ettiğimizi göstereceğiz. Gever ve Hakkari, mücadelesiyle her zaman Kürt halkının direnişi ve duruşuyla örnek ve kılavuz olmuştur. Ne olursa olsun kazanacağız. Tarih direnenleri yazacaktır. Tarih Gever ve Colemêrg halklarının direnişini yazacak. Bu halka zulmedenler elbet bir gün tarihin çöp sepetine gidecekler. Mücadelemiz o sürecin hemen gelmesi içindir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, direneceğiz.” (MA)

Öne Çıkanlar