'Kayyım nöbetleri' 12'nci gününde: 'Hakkari Belediyesi'ni geri alıncaya kadar eyleme devam edeceğiz'

'Kayyım nöbetleri' 12'nci gününde: 'Hakkari Belediyesi'ni geri alıncaya kadar eyleme devam edeceğiz'
Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasının ardından birçok ilde başlatılan kayyım nöbetleri 12'nci gününde sürdü. Belediyelerin önünde toplanan halk, sorunlarını anlattı, çözüm talep etti.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı başlatılan nöbet eylemleri birçok kentte sürüyor.

BATMAN

Batman Belediyesi önünde başlatılan nöbet eylemi 12'nci gününde de sürdürüldü. Eyleme DEM Parti ve DBP il, ilçe yöneticileri, TJA ve kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. Eylemde sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz” "Kayyımlar gidecek, halklar gelecek” sloganları atıldı ve şarkılar söylendi.

Belediye önünde bekleyen halk, kayyım politikaları son bulununcaya ve Hakkari Belediyesi geri alınıncaya kadar oturma eylemine devam edeceklerinin mesajını verdi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir ve 13 ilçe belediyesi önünde nöbet eylemleri 12’nci gününde sürdü. “Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz” pankartı asılan nöbette, “Kayyım defol”, “İrademe dokunma” ve “İrada me rumeta me ye” dövizleri açıldı. Yurttaşların çocuklarıyla birlikte katıldığı nöbet, ziyaretlerle sürdü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki nöbet eylemini Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu üyeleri ziyaret etti. Platform üyelerini Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Doğan Hatun karşıladı.

'KAYYIM SİSTEMİNE KARŞI DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Ziyarete ilişkin platform üyeleri adına konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, şunları söyledi:

“Seçilmişlerin görevlerinden alınarak yerlerine valilerin ya da kaymakamların atanması, belediye başkanvekili olarak atanması doğrudan seçmen iradesine karşı müdahale olduğunu, hem seçme hem de seçilme hakkına müdahale olduğunu biliyoruz. Seçme ve seçilme hakkı anayasal güvence altında ama maalesef son 3 dönemdir kayyım rejimi bir şekilde Türkiye’de olağan bir uygulama haline getirilmeye çalışılıyor. Kayyım sistemine karşı durmaya devam edeceğiz."

HALK SORUNLARINI ANLATTI

Feritköşk ve Fiskaya mahallesinde yaşayanlar, nöbet tutulan belediye önüne gelerek, haşere ve su sorunlarına dair şikayetlerini dile getirdi. Mahallelileri dinleyen Eşbaşkan Doğan Hatun, “Sizleri her zaman dinliyoruz. Sizlere hizmet için buradayız. Kentin genelinde su sorunları var. Su tasarrufu uygulanıyor. Su sorununu en kısa sürede çözeceğiz. Bağ, bahçe sulandığından kaynaklı su sorunu yaşanıyor. Haşerelere ilişkin de her yerde 6 günde yapılan ilaçlama Fiskaya ve Feritköşk mahallelerinde iki günde bir yapıyoruz. Lavra döneminde kayyım yönetimi ilaçlama yapılmadığından kaynaklı yapılan ilaçlama da yeterli olmuyor. Sorunu çözme yönünde çalışmalarımızı yapacağız” diye konuştu.(MA)

Öne Çıkanlar