Hatimoğulları: AKP’nin 'normalleşme' mumu Hakkari’de söndü

Hatimoğulları: AKP’nin 'normalleşme' mumu Hakkari’de söndü
Şırnak'ta belediye ziyaretlerini sürdüren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "AKP’nin normalleşme siyasetinin mumu Hakkari’de sönmüştür” dedi. Hatimoğullarıi kayyımlara karşı mücadelenin süreceğini belirtti.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ın belediye ziyaretleri Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününde devam etti. Hatimoğulları ve beraberindekiler, ilk olarak Mardin'in Dargeçit Belediyesi'ni ziyaret etti. Hatimoğulları, daha sonra Şırnak'ın İdil ilçesine geçti.

Kent girişinde coşkulu bir şekilde karşılanan Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, İdil Belediyesi’ne geçti. Burada halkla bayramlaşan Hatimoğulları'nın bir sonraki durağı İdil ilçesine bağlı Sırtköy Belde Belediyesi oldu. Yöresel kıyafet giyen kadınların yoğun olduğu kalabalık bir partili grup Hatimoğulları'nı karşıladı. Karşılamada sık sık “jin, jiyan, azadî” sloganı atıldı.

'AKP’NİN NORMALLEŞME MUMU SÖNDÜ'

Heyet, buradan Cizre Belediyesi'ne geçti. Cizre'de sokağa çıkma yasakları sırasında katledilen Orhan Tunç’un oğlu, Hatimoğulları’na çiçek verdi. Belediye binasında halkla bayramlaşan Hatimoğulları, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına ilişkin konuştu. Hatimoğulları, "Bayram günlerinde bile hem belediyelerimizin olduğu hem de olmadığı her yerde kayyıma karşı direnişimizi en güçlü bir biçimde sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “normalleşme” sözlerine değinen Hatimoğulları, "AKP iktidarı, seçimden sonra bir normalleşmeden söz etmeye başladı. Normalleşme dedikleri şey asla gerçekleşmiyor ve gerçekleşmeyecek. Normalleşme Kürtlerin seçme ve seçilme hakkının gaspıyla son bulmuştur. Sınırı orası olmuştur. AKP’nin normalleşme siyasetinin mumu Hakkari’de sönmüştür. Biz de buna karşı demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

'TEKERLEKLERİ SÖKMÜŞLER'

Kayyımların yarattığı tahribatlara dikkati çeken Hatimoğulları, "Bu kadar kötülük ve çürümüşlük olmaz dedirtecek kadar kötülüklere imza atmışlar. Belediyeye ait taşınmazların çoğunluğunu bakanlıklara vermişler. Bazı yerlerde araçların tekerleklerini sökmüşler. Bazı yerlerde de araçların depolarına su katmışlar” dedi.

Hatimoğulları, “Tüm bunlara rağmen değerli halkımıza hizmet üreteceğiz. Belediyemizin birinci görevi halkımızın birinci ihtiyaçlarını karşılamaktır. Kıt imkanlara rağmen bu ihtiyaçlarını karşılayacaktır” dedi.

Hatimoğulları, son olarak Silopi ve Şırnak merkeze bağlı Balveren Belde belediyelerini ziyaret etti (MA)

Öne Çıkanlar