Hatimoğulları Urfa'da, Bakırhan Ağrı'da belediyeleri ziyaret etti: 'Şikayet etmeden hizmet üreteceğiz'

Hatimoğulları Urfa'da, Bakırhan Ağrı'da belediyeleri ziyaret etti: 'Şikayet etmeden hizmet üreteceğiz'
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan bayram ziyaretleri kapsamında Urfa ve Ağrı'da belediyeleri ziyaret etti. Urfa'da konuşan Hatimoğulları, "Olanaksızlıklara rağmen şikayet etmeyeceğiz, hizmet üreteceğiz" dedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Urfa'da Hilvan, Viranşehir ve Ceylanpınar belediyelerine bayram ziyareti gerçekleştirdi. Hatimoğulları ve beraberindekilerin ilk ziyareti Hilvan Belediyesi'ne oldu.

Belediye Eşbaşkanları Garip Yeşil ve Serhan Paydaş ile belediye meclis üyeleri heyeti karşıladı. Ziyarette konuşan Belediye Eşbaşkanı Paydaş, halen tebrik için belediyeyi ziyaret edenlerin olduğunu belirterek, “Bir yurttaş yanıma gelip, ‘30 yaşındayım hayatımda ilk defa belediye binasına girdim’ dedi" diye kaydetti.

'ŞİKAYET ETMEYECEĞİZ'

Hatimoğulları, “Hilvan bizim için çok büyük bir başarıydı. 45 yıl önce 3 kadın belediye meclis üyesi vardı burada. Eşbaşkanlık sisteminin ilk adımlarının 45 yıl önce Hilvan’da atıldığını görüyoruz. Seçim 7 yerde tekrarlandı ama ilgi odağı Hilvan’dı. Bu seçimle birlikte halkın vicdan ve adaleti bir kez daha tescillenmiş oldu” dedi.

Hatimoğulları, daha sonra Viranşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Hatimoğulları, burada Belediye Eşbaşkanları Bedriye Yorgun ve Serhat Dicle İnan ile belediye meclis üyeleriyle bayramlaştı. Hatimoğlulları, "Biz toplumu değiştirmeyi ve dönüştürmeyi hedef alan bir partiyiz. Bu süreçte yoğun bir biçimde halkın içerisinde olmamız gerekiyor. Toplumcu, halkçı, sosyal belediyeciliği yapacağımızdan hiç şüphemiz yok” dedi.

Heyetin son durağı Ceylanpınar Belediyesi oldu. Eşbaşkanlar Uğur Kahraman ile Rahşan Yazar, Hatimoğulları'nı karşıladı. Hatimoğulları, burada yaptığı konuşmada ise şunları söyledi: "Bütün olanaksızlıklara rağmen şikayet etmeyeceğiz. Biz kendi olanaklarımızı yaratarak, hizmeti üretmek zorundayız. İster belediyemiz olsun ister olmasın her yerde kayyım politikalarına karşı cevap olacağız. Kayyımın sadece DEM Parti'nin sorunu olmadığını herkes biliyor. Geçmişe kıyasla tepkileri gayet olumlu olarak görüyoruz" dedi.

BAKIRHAN AĞRI'DA

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kurban Bayramı programı kapsamında Ağrı'daki belediyeleri ziyaret etti. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ile Ağrı Milletvekilli Necla Demir'in de eşlik ettiği Bakırhan, ilk olarak Diyadin Belediyesi'ni ziyaret etti. Bakırhan ve beraberindekiler, belediye önünde Belediye Eşbaşkanları Hayat Zorbay ve Adnan Doğan tarafından karşılandı. Heyet, ardından geçtiği belediyedekilerle bayramlaştı.

Bakırhan daha sonra Taşlıçay ilçesine geçti. Bakırhan ve beraberindeki heyet, belediye önünde Belediye Eşbaşkanları Cemile Duman ve Mehmet Ali Budak tarafından karşılandı. Daha sonra belediyeye geçen Bakırhan, kendilerini karşılayanlarla bayramlaştı, eşbaşkanlarla bir süre sohbet etti. Son olarak ise Agirî Belediyesi ziyaret edilerek, Belediye Eşbaşkanları Hazal Aras ve Memet Akkuş ile bayramlaşıldı.

Ziyaretlerde konuşan Bakırhan, “Kayyım talanının en iyi fotoğrafı Diyadin'dir. Belediyeler halkın evi ve yerel demokrasinin teminatıdır. Şimdi gece gündüz demeden çalışma zamanıdır” diye belirtti. (MA)

Öne Çıkanlar