Köksal'dan yeni açıklama: Söylemim net, DEM ve HÜDAPAR ile yönetmeyeceğim

Köksal'dan yeni açıklama: Söylemim net, DEM ve HÜDAPAR ile yönetmeyeceğim
CHP Afyon adayı Burcu Köksal, DEM Parti'yi hedef alan sözlerinin ardından bir açıklama daha yaptı ve "Söylemim nettir. Belediyeyi DEM ve HÜDA-PAR ile yönetmeyeceğim" dedi.

Artı Gerçek - CHP'nin Afyon adayı ve Grup Başkanvekili Burcu Köksal, tepki çeken "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" sözlerinin ardından bugün bir açıklama daha yaptı.

Özgür Özel'in "sürçülisan" diyerek düzeltme yapması sonucu Barış Yarkadaş'ın geri adım atmadığını belirttiği Köksal, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "sözlerim nettir" dedi, DEM Parti'nin yanına HÜDAPAR'ı da ekledi.

Sosyal medya platformu X hesabında açıklama yapan Köksal, şunları söyledi:

“Seçim süreci boyunca söylediğim gibi AKP’nin yalanlarına iftiralarına montaj videolarına karşı söylemim nettir. Belediye Başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDA-PAR ile yönetmeyeceğim. Belediye başkanı olduğumda belediyenin kapısı etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan bu ülkeyi seven bu ülkenin birlik bütünlüğünü savunan herkese ardına kadar açık olacaktır.”

Köksal'ın dün Afyon'daki seçim çalışmasında DEM Parti'ye karşı kullandığı ayrımcı sözler tepki çekmiş, Özgür Özel önce "sürçülisan" diyerek düzeltmiş ardından CHP'li belediye başkan adaylarının seçildiklerinde belediyenin kapılarını herkese açık olacağına yönelik taahhütname imzalayacaklarını belirtmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Köksal'ın söylemini sert biçimde eleştirmiş ve "Ya kendine iş bulacak ya da başka parti bulacak" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar