KRT'de imalı '8 saat' sorusu: Kılıçdaroğlu 'İyi akşamlar' diyerek yayından ayrıldı

KRT'de imalı '8 saat' sorusu: Kılıçdaroğlu 'İyi akşamlar' diyerek yayından ayrıldı
KRT TV canlı yayınına bağlanan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ABD ziyaretiyle gündem olan ‘Kayıp 8 saat’ ile ilgili bir soru soruldu. Kılıçdaroğlu, “Ben şimdilik iyi akşamlar diyeyim” ifadesiyle yetinerek yayından ayrıldı.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere ziyareti sırasında canlı yayına katıldığı KRT TV'de ABD ziyareti sırasında tartışma konusu olan 8 saat kaybolmasına ilişkin soruyla karşılaştı.

Londra’da önceki gün “Entrepreneur First” ve “The Creator Fund” yetkilileri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, canlı yayında programın sunucusunun, "Bir ara başka bir adrese gitme gibi bir durumunuz var mı? Çünkü hep soruluyor: 8 saat işte yoktu, nereye gitti diye. Başka bir adaya gitme gibi bir durum olur mu?” sorusu üzerine "Ben şimdilik iyi akşamlar diyeyim" demekle yetindi. Canlı yayın bu şekilde son buldu.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9-13 Ekim tarihleri arasında ABD’ye gerçekleştirdiği ziyarette gazetecilerin haberdar olmadığı bir 8 saat geçirdiği iddia edilmişti. Kılıçdaroğlu'nun iktidara yakın Türgev ile Ensar Vakfı’nın, Türkiye'den ABD'ye para aktarmak için kullandığı öne sürülen TÜRKEN Vakfı'nın Manhattan'daki tartışmalı binasının önünde video çekmek üzere New York'a gittiği ortaya çıkmıştı.

Videoda da, başörtüsü konusundaki olası yasal düzenlemede aileden de söz edilmesi çağrısı yapan Erdoğan'a şöyle seslenmişti:

"Birileri senin siyasal rehinen kalsın diye benim yaptığım öneriyi yine kabul etmemiş, yan çizmişsin. Anayasayla aileyi korumaktan bahsetmişsin. Eğer bir aile konuşulacaksa konuşulacak yer burası. Burası New York'un en pahalı yeri Manhattan. Bu da ailenin yaptırdığı gökdelen. Oğlunun, kızına gönderdiği paralarla bu gökdelen yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Sevgili Erdoğan, aileyi konuşmak istiyorsan ve gerçekten samimiysen gel buradan başlayalım.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar