Kulis: Bakan Tekin’in hedefi ilkokuldan itibaren kız okulu açmak

Kulis: Bakan Tekin’in hedefi ilkokuldan itibaren kız okulu açmak
Karma eğitimi hedef alan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in hedefinin ilkokuldan itibaren kız okulları açmak olduğu iddia edildi. Bakanlık personelinin bunu kabul ederek Bakan Tekin’e destek verildiği öne sürüldü.

Artı Gerçek - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitimi hedef alırken asıl amacının ilkokuldan itibaren kız okulu açmak ve bu şekilde karma eğitimi delmek olduğu iddia edildi.

Bakan Tekin’in “Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz” sözlerine tepki sürerken Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre bakanlık kulislerinde “üst kadroların Tekin’e destek olacak kişilerden oluştuğu, ilkokul düzeyinde bir değişiklik için kamuoyunun hazırlanacağı” konuşuluyor.

Bakanlık kaynakları, bakanlıkta “karma eğitimine karşı bir çalışma olmadığını, bunun Tekin’in bireysel açıklaması” olduğunu belirtiyor. Buna karşın Tekin’in açıklamaları bakanlık personeli arasında “tedirginlik” yarattı.

Halihazırda kız imam hatip okulu ile kız meslek lisesi olduğuna işaret eden bakanlık personeli, Tekin’in asıl niyetinin “ilkokuldan itibaren kız okulu açmak ve bu şekilde karma eğitimi delmek olduğunu, bakanlığın üst kadrolarının da bunu kabul ederek, destek olacak kişilerden seçildiğini” kaydediyor.

Ancak böyle bir adım için yasal düzenleme gerekeceği ve “bunun gerçekleşmesi için şartların zorlanacağını” savunan bakanlık personeli, “Bu süreçte kamuoyu hazırlanacak” görüşünü dile getiriyor.

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber’de katıldığı canlı yayın programında, "Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin "Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum" dediğini iddia etmişti.

Tekin, "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" demişti.(Kaynak)

Öne Çıkanlar