Kulis: CHP ilçe başkanları Canan Kaftancıoğlu'ndan habersiz Ekrem İmamoğlu ile görüştü

Kulis: CHP ilçe başkanları Canan Kaftancıoğlu'ndan habersiz Ekrem İmamoğlu ile görüştü
CHP'li 18 ilçe başkanının 15 Haziran'da Kaftancıoğlu'ndan habersiz İmamoğlu ile görüştüğü ve bu toplantının Kaftancıoğlu'nu rahatsız ettiği iddia edildi. Kaftancıoğlu "Kılıçdaroğlu olmasaydı İmamoğlu profilinde birisi İBB Başkan Adayı olamazdı" demişti.

Artı Gerçek - Mayıs seçimlerinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığını Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kaybetmesinin ardından CHP'de 'değişim' ve 'liderlik' tartışmaları sürüyor.

Halk TV yazarı Seyhan Avşar, 18 ilçe başkanının CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun bilgisi dışında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile toplantı yaptıklarını, Kaftancıoğlu'nun ise bu görüşmeden rahatsız olduğunu öne sürdü.

Seyhan Avşar, 15 Haziran'da yapılan toplantıdan iki gün sonra Kaftancıoğlu ile ilçe başkanlarının Kadıköy'de bir araya geldiklerini ifade etti.

Görüşmeye CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün'ün katılmadığını aktaran Avşar, Düzgün'ün bu toplantıdan günler sonra ilçe başkanlığı görevinden alındığını belirtti.

Seyhan Avşar'a konuşan Kaftancıoğlu'na yakın bir isim ise, "Düzgün hakkında üç yıldır devam eden şikayetler vardı. İki ilçe başkan yardımcısının şikayeti var. Toplantı yapıldı ve görevden alınmasına karar verildi" dedi.

KAFTANCIOĞLU, 'KILIÇDAROĞLU OLMASAYDI İMAMOĞLU PROFİLİNDE BİRİSİ İBB BAŞKAN ADAYI OLAMAZDI' DEMİŞTİ

CHP'de seçimlerin adından başlayan 'değişim' tartışması sürerken, Kaftancıoğlu Sözcü gazetesi ile söyleşisinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden bir değerlendirme yapmıştı.

Kaftancıoğlu, seçimler sonrasında ilk kez 'değişim' diyen isim olarak İmamoğlu hakkında, "Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamazdı" ifadelerini kullanmıştı.

ONGUN'DAN CANAN KAFTANCIOĞLU'NA 'EKREM İMAMOĞLU' GÖNDERMESİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun, Kaftancıoğlu'nun sözlerine göndermede bulunmuştu.

Murat Ongun sosyal medya hesabından “'Profil'den İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu" ifadelerini kullanarak dört adet fotoğraf paylaşmıştı.

Ongun'un paylaşımında göz kırpan emoji kullanması, Kaftancıoğlu'nun bugün yayımlanan ve İmamoğlu üzerinden de değerlendirmesinin yer aldığı röportaja imalı bir gönderme olarak yorumlanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar