Kulis: Sansür yasası, seçim endişesi nedeniyle ertelendi

Kulis: Sansür yasası, seçim endişesi nedeniyle ertelendi
AKP’li kurmayların 2023 seçimlerine işaret ederek, ‘O nedenle böyle bir dönemde bu teklifin yeniden genel kurul gündemine gelmesi çok mümkün görünmüyor’ dediği öğrenildi.

AKP ve MHP’nin hazırladığı ve kamuoyunda "sansür yasası" olarak basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ciddi müdahaleler içeren ve basın meslek örgütleri tarafından da sert şekilde eleştirilen teklif, Meclis’in yeni dönem çalışmalarının başlayacağı ekim ayına bırakıldı.

Teklifin iktidar bloğu içerisindeki tartışmalar nedeniyle ertelendiği basına yansırken, Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre AKP kanadı, söz konusu teklifin yeni yasama döneminde de gündeme gelmeyebileceğini ve bir anlamda kadük kalacağını değerlendirdiği belirtildi.

‘2023’TE SEÇİM VAR, BÖYLE BİR DÖNEMDE TEKLİFİN YENİDEN GÜNDEME GELMESİ MÜMKÜN DEĞİL’

AKP kanadının ayrıca gelecek yasama döneminde tüm milletvekillerinin seçime odaklanacağına işaret edildi. AKP’li kurmayların "2023’te seçim var. Bir yandan da hem iç politikada hem de dış politikada yürütülen bir süreç var. O nedenle böylesi bir dönemde bu teklifin yeniden genel kurul gündemine gelmesi çok mümkün görünmüyor" değerlendirmesini yaptığı aktarıldı.

‘ANAYASAYA AYKIRILIK İÇERİYOR, HAKSIZ KARARLARA NEDEN OLABİLİR’

AKP kanadında ayrıca teklifte yer alan bazı maddelerin ‘anayasaya aykırılık içerdiğinin’ dillendirildiği belirtildi. İktidarın üzerinde durduğu en önemli noktanın teklifle getirilen cezalar olduğu, söz konusu cezaların hukuken uygulama aşamasında pek çok haksız karar çıkmasına da neden olacağı konuşuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar