Kulis: Süleyman Soylu iktidar medyasına çok içerlemiş

Kulis: Süleyman Soylu iktidar medyasına çok içerlemiş
Gazeteci Nuray Babacan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, son mafya operasyonlarına ilişkin haberler yapılırken iktidar medyasında kendisine ilişkin ‘intisaplı’ ifadesinin kullanılmasına 'çok içerlediğini' yazdı.

Artı Gerçek - Siyasetin Ankara kulislerinde konuşulanları aktaran Gazetepencere yazarı Nuray Babacan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın isminin zaman zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı iddiasıyla gündeme getirilmesinin, AKP içinde kimi kesimler tarafından Yerlikaya'nın önünü kesme girişimi olarak yorumlandığını belirtti.

Adaylık iddiasının parti içindeki bazı gruplar tarafından bilinçli olarak yayıldığının söylendiğini ifade eden Babacan "Yerlikaya, İstanbul adaylığı tercihinin olmadığını medyayla bu nedenle paylaşmış. Son karar vericinin Erdoğan olduğunu unutmamak gerekir" diye yazdı.

İBB adaylığı için ismi zaman zaman gündeme getirilen bir diğer isim, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun şansının olmadığını bildiğini vurgulayan Babacan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Soylu’nun özellikle iktidar medyasına çok içerlediği iddia ediliyor. Kulis bilgilerine göre, son mafya operasyonlarına ilişkin haberler yapılırken, kendisiyle ‘intisaplı’ ifadesinin kullanılmasından çok rahatsız olmuş Soylu. İntisaplı biliyorsunuz bağlantılı-ilişkili demek. Yıllarca kendisine verilen sınırsız desteği sorgulamayan Soylu, yanlışları ve eksiklerini görmezden gelen iktidar medyasının, bu hızlı tavır değişikliğine kızmış. Her gün söz hakkı verilmeden yerden yere vurulan muhalefet gibi her AKP’li bir gün bunu tadacak anlaşılan.

'SOYLU, ERDOĞAN SONRASINI BEKLİYOR'

...Soylu, şimdilik İstanbul Milletvekili olmanın gereği dışında bir şey yapmıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istese de şansı olmadığını biliyor. Bir kez daha Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan siyasette olduğu sürece de bu pozisyonunu koruyacağı, tüm hesaplarını sonrası için yaptığı anlatılıyor."

Öne Çıkanlar