'Kumar masası'nı karıştırdılar: İktidara yakın gazeteler Akşener'in masaya geri dönmesini nasıl gördü?

'Kumar masası'nı karıştırdılar: İktidara yakın gazeteler Akşener'in masaya geri dönmesini nasıl gördü?
Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yeni bir formülle Millet İttifakı'na geri dönmesi, iktidara yakın gazetelerde de manşetlerden yer buldu. Sabah ve Akşam, Akşener'in 'noter masası-kumar masası' sözlerini 'yanlış' lanse etti...

Artı Gerçek - İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkarak cuma günü Altı Masa'dan kalkması ve bugün, Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülüyle geri dönmesi, iktidara yakın gazeteleri pek memnun etmiş görünmüyor. Sabah, Akşam, Yeni Şafak ve Akit gibi gazeteler, Akşener'in Millet İttifakı'na dönüşünü eleştirel bir tonla haberleştirdi.

'KUMAR MASASI'NI KARIŞTIRDILAR

Haberlerde, Akşener'in cuma günü Millet İttifakı'ndaki diğer partilere sert sözlerle yüklendiği konuşmasındaki "Tek bir adayın tasdiki için çalışan, bir noter masasına dönüşmüştür. Ne kumar masasında ne de noter masasında olmayacağız" ifadelerine atıf yapıldı. Ancak İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın "Cumhur İttifakı'yla işbirliği yapacak diyenleri kınıyoruz, bunları ahlaksızca buluyorum. Kumar masasında olmayız derken bunu kastediyorduk" sözleri gözardı edildi; 'kumar masası' yanlış lanse edildi.

Sabah gazetesi, 'Noter-kumar masasına geri döndü' başlığını kullandı.

Akşam gazetesi de "Kumar Masası'na geri dönüyor" dedi.

Yeni Şafak, "Noter masasına geri döndü" başlığını attı.

Akit gazetesi, "Ülkenin başını yakmaya zorluyorlar!" iddiasında bulunarak, Akşener için "İcat ettiği yeni modelle masaya teklif götürdü!" başlığını tercih etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar