Kürşad Zorlu, CHP’yle görüşen partilileri suçladı: İstifa eden İbrahim Özkan Whatspp konuşmalarıyla yanıt verdi

Kürşad Zorlu, CHP’yle görüşen partilileri suçladı: İstifa eden İbrahim Özkan Whatspp konuşmalarıyla yanıt verdi
İYİ Parti'den istifa eden İbrahim Özkan, kendisini suçlayan Zorlu'ya ve İYİ Partili Meclisi üyesi Uslu'ya Whatspp konuşmalarının belgesini yayınlayarak yanıt verdi: "İlgili meclis üyesinin dün akşam bana attığı mesajı kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum."

Artı Gerçek - İYİ Parili Çanakkale Belediye Meclis üyesi Ahmet Uslu, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’nun parti içinde operasyon siyaseti düzenlendiğini açıklamasının ardından İbrahim Özkan’ın kendisini aradığını, istifaya davet ettiğini iddia etti.

Uslu, “Kendisi bunu kabul etmem halinde CHP’li üst düzey bir yetkiliyle görüşme ayarlanacağını belirtmiştir” dedi. İbrahim Özkan ise Uslu’nun, kendisinden CHP’li Muharrem Erkek ile görüşme talep ettiği WhatsApp konuşmasını yayımladı.

KÜRŞAD ZORLU CHP’YLE GÖRÜŞEN PARTİLİLERİ 'OPERASYON SİYASETİ' YAPMAKLA SUÇLADI

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti içinde yaşanan istifa kriziyle ilgili konuşarak parti içinde “operasyon siyaseti” düzenlendiğini söyledi.

Zorlu, “Bu ismi geçen arkadaşlardan bir tanesi (istifa eden İbrahim Özkan) bugün (18 Aralık) İstanbul dışında yakın bir ilimizin belediye meclis üyesini arıyor diyor ki, ‘Bu akşam bir televizyon kanalında biz istifa edeceğimizi belirteceğiz. Siz de istifa edin, size CHP’li bir isimle bir görüşme ayarlayalım’ diyor” dedi.

İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYESİ USLU: O MECLİS ÜYESİNİN KENDİSİ OLDUĞUNU DUYURDU

Çanakkale Belediye Meclis üyesi Ahmet Uslu, Kürşad Zorlu’nun açıklamasının ardından sosyal medya hesabı X’ten, o meclis üyesinin kendisi olduğunu duyurdu. İBB İYİ Parti Grup Başkanvekilliği’nden istifa eden İbrahim Özkan’ın kendisini arayarak istifaya davet ettiğini söyleyen Uslu, “Kendisi bunu kabul etmem halinde CHP’li üst düzey bir yetkiliyle görüşme ayarlanacağını belirtmiştir. Konu tarafımca derhal gerekli organlarımızla paylaşılmıştır” diye yazdı.

İBRAHİM ÖZKAN WHATSPP KONUŞMALARIYLA YANIT VERDİ

İbrahim Özkan ise Ahmet Uslu’nun kendisine attığı WhatsApp mesajını paylaştı. Uslu’nun Muharrem Erkek ile görüşme talebinin olduğunu söyleyen Özkan, “İlgili meclis üyesinin dün akşam (17 Aralık) bana attığı mesajı kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Paylaşılan yazışmalara göre Uslu, Özkan’a, “Merhaba, iyi geceler. Yarın (18 Aralık) Muharrem Erkek ile senin vasıtanla bir görüşme yaparsak planlama yapabiliriz. Ben direk Muharrem Erkek’i de arar görüşürüm. Ama senin vasıtan ne olursa olsun işin ciddiyeti ve garantisi olur. Ona göre bir yol haritası çizeriz” diyor.

Özkan ise, “Başkanla konuştum. Arayacaklar seni başkanım” diyerek Uslu’ya cevap veriyor.

ZORLU NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bugün yaptığı açıklamalarda, İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis üyelerinden birinin, başka bir ildeki meclis üyesini arayarak istifa etmesini ve kendisini CHP’li bir yöneticiyle görüştüreceğini söylediğini belirtmişti.

İYİ Parti’den istifa eden siyasilerin anımsatılması üzerine Zorlu, şunları söyledi:

“Partimize yönelik manipülatif, bütünleşik, yer yer planlı bir saldırının olduğunu ifade etmek istiyorum. Diyarbakır… Orada bizim 11 bin 179 kayıtlı üyemiz vardı. Bir haftada 525 üye istifası gerçekleşti, sadece. Bu üye sayımıza karşın, biz son seçimde 20 bin üye aldık. Son 10 günlük süreç içinde birtakım istifalar yaşandı. Ama bize yine üye katılımları da oldu.

'CHP BİR BAŞKA KİŞİNİN İSMİNİ VEREREK...'

Biz eleştiriye çok açığız. Partimizin içinde de eleştiri yaygın ve hakimdir. Genel Başkanımız bütün toplantılarda buna açıktır. İçeriden ya da dışarıdan, bizim içimizden ayrılan arkadaşların da bize yönelik kayda değer eleştirileri elbette önemlidir. Bu açıdan bakmıyoruz, meseleye. İstanbul örneği… Bu ismi geçen arkadaşlardan bir tanesi bugün İstanbul dışında yakın bir ilin bir belediye meclis üyemizi arıyor. Diyor ki, ‘Biz bu akşam bir TV kanalında, bazı arkadaşlarla topluca istifa ettiğimizi meclis üyeleri olarak ifade edeceğiz. Siz de istifa edin…’

CHP bir başka kişinin ismini vererek, ‘Size onunla bir görüşme ayarlayalım’ diyor. Bunun adı, operasyon siyasetidir. Elbette biz partimizden kimsenin gitmesini istemeyiz. Ancak, haklı eleştirilerle böyle bir inisiyatif alarak partimizden ayrılan arkadaşlarımıza saygımız var. Bu bahsettiğim başka bir şeydir. Bir parti, kendi iradesi ile yetkili organları ile hür ve müstakil bir şekilde, ben rekabet etmek istiyorum, diyorsa; Türkiye’de üçüncü bir yolun öncüsü olacağım diyerek, bu kutlu duruşu ortaya koyuyorsa, karşımızda bulacağımız bir davranış mıdır bu? Hangi parti disiplinine yakışan bir davranıştır?” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar