'Manifesto' öncesi dikkat çeken ayrıntı: Dört vekil Kılıçdaroğlu'nu dinlemeye gitmedi

'Manifesto' öncesi dikkat çeken ayrıntı: Dört vekil Kılıçdaroğlu'nu dinlemeye gitmedi
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısına Veli Ağbaba, Bülent Tezcan, Engin Altay ve Ali Öztunç katılmadı. Bu gelişmenin İBB Başkanı İmamoğlu'nun açıklaması beklenen 'manifesto'dan önce gerçekleşmesi dikkat çekti.

Artı Gerçek - Değişim tartışmalarının sürdüğü CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü grup toplantısına katılmayan milletvekilleri dikkat çekti. Grup toplantısına katılmayan milletvekilleri arasında Veli Ağbaba, Bülent Tezcan, Engin Altay ve Ali Öztunç yer aldı. Vekillerin grup toplantısına neden katılmadıkları bilinmezken akıllara İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açıklanması beklenen 'değişim manifestosu' geldi.

DÖRT VEKİL GRUP TOPLANTISINA KATILMADI

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) seçimlerin ardından başlayan 'değişim' tartışması devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'değişim' tartışmalarına ilişkin açıklamalara da yer verdiği grup toplantısına bazı milletvekillerinin katılmadığı görüldü. Diken'de yer alan habere göre, önceki grup toplantılarına sıklıkla katılan ama bu toplantıya katılmayan milletvekilleri arasında Veli Ağbaba, Bülent Tezcan, Engin Altay ve Ali Öztunç gibi isimler yer aldı.

Milletvekillerinin grup toplantısına katılmamasının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açıklanması beklenen ‘değişim manifestosu’ öncesi gerçekleşmesi dikkat çekti.

'İMAMOĞLU'NUN İLK ADIMI WEB SİTE OLACAK' İDDİASI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'değişim manifestosu'nu açıklaması bekleniyor. Gerçek Gündem'in haberine göre ise İmamoğlu'nun dün açıklaması beklenen 'manifesto', yine 'değişim' talebiyle Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan'ın yürüyüş başlatması nedeniyle ertelendi. İmamoğlu'nun bir sonraki adımının ise bir web sitesi olduğu öne sürüldü. Ayrıca ‘değişim manifestosu’ olarak nitelendirilen açıklamada İmamoğlu’nun adının geçmeyeceği konuşulanlar arasında.

Yapılacak duyurunun ve web sitesinin bu gece açıklanacağı ancak ayrıntılı bir metin olmayacağı iddia edildi. CHP’li isim, ‘‘Bu yayımlanacak metin beklenti yaratmasın, asıl manifesto daha sonra’’ dedi. Veli Ağbaba da dahil olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi'nden ciddi etkisi olan kişilerin bu sürece dahil olması da beklenen gelişmeler arasında.

KILIÇDAROĞLU GRUP TOPLANTISINDA NE DEDİ?

Kılıçdaroğlu, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda 'değişim' tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'nin tek adam partisi olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, partinin her zaman bir 'kadro partisi' olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, "Bir kere bizler 25 milyon gibi birçok ülkenin toplam nüfusuna sahip insanla birlikte çıkarsız, sadece hakkın yanında olmak için bir koalisyon kurduysak; başörtülüsü, başı açığı, seküleri, Atatürkçüsü, milliyetçisi bir araya geldiyse büyük bir değişimi zaten başlatmışız demektir. Ama biz toplum olarak neyin değiştiğine değil, neyin değişmediğine bakarsak hata yapmış oluruz. Değişen şeyler yüzde 20'lerden yüzde 48'lere uzanan kitlelerdir" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar