Mansur Yavaş: Sonuna kadar İmamoğlu'nun yanındayız, arayı bozmak istiyorlar

Mansur Yavaş: Sonuna kadar İmamoğlu'nun yanındayız, arayı bozmak istiyorlar
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'CHP'de cumhurbaşkanlığı adaylığı kavgası' iddialarına bir kez daha tepki gösterdi: Türkçe konuşuyoruz ve gayet açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenen sözlerin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

Artı Gerçek - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "CHP içinde cumhurbaşkanı adaylığı yarışı" iddialarına yanıt verdi. Yavaş, "Partimiz aday gösterirse aday oluruz" söylemini yinelerken, şu an için Türkiye'nin tek gündeminin ekonomi olduğu vurgusu yaptı.

Yavaş, "Türkçe konuşuyoruz ve gayet açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenen sözlerin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bence muhalefet tüm gücüyle ülkede yaşanan sıkıntıların çözümü doğrultusunda çalışmalıdır" ifadelerini kullandı. Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, 'ahmak' davasında siyaset yasağı istenmesine de tepki göstererek "Açılan davalar siyasidir. Sonuna kadar İmamoğlu'nun yanındayız" dedi.

'ORTADA ADAYLIK GÜNDEMİ YOK'

100. Yıl Gençlik Kütüphanesi açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, gelecek seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin tartışma "Adaylık tartışmalarını bilerek çıkarıyorlar. Arayı bozmak istiyorlar" dedi. Yavaş, "Sayın Genel Başkanımız günü geldiğinde parti olarak kimin aday olacağına karar vereceklerini açıkça söylüyorlar. Ortada böyle bir gündem yokken maalesef bu tartışmaları üzücü ve gereksiz buluyoruz. Çünkü bunu daha önce yaşadık" ifadelerini kullandı.

'GÜNDEMİ UNUTTURUYORLAR'

Altılı Masa sürecindeki adaylık tartışmalarına atıfta bulunan "Arayı bozmak, insanların kafasında bir takım tereddütler uyandırmak için yapıldı. Aslında bunu yaparken aynı zamanda da ülke gündemini ortadan kaldırdılar. Şu anda yapılan da maalesef aynı. Sayın İmamoğlu’nun ya da benim ağzımdan hiçbir şey çıkmadığı halde kulis bilgisi adı altında hem hükümeti eleştirip, hem de hükümete hizmet edecek kulis bilgileri adı altında gereksiz tartışmalar yaptırıyorlar. Gündemi unutturuyorlar" dedi.

'ÜLKENİN TEK GÜNDEMİ EKONOMİ'

"Şu anda ülkenin tek bir gündemi var emeklilerin durumu" vurgusu yapan Yavaş, şöyle devam etti: "Yaklaşan kış şartları. İnsanların gıdaya erişimindeki zorluk. Bir yandan üreticiler ürettiğini satamazken, bir yandan dar gelirli vatandaşlarımız alışveriş yapamıyorlar. Adeta aç yaşıyorlar. Ama bazı şahısların kişisel kariyerleri, kendilerini gündeme getirmek için bu şekildeki beyanlarını gerçekten anlamak mümkün değil. Neye hizmet ediyor? Biz her zaman söyledik, partimiz aday gösterirse aday oluruz. Gündemde bunun dışında başka konuşacak kelime yok."

'EKREM BEY'İN SONUNA KADAR YANINDAYIZ'

İmamoğlu ile olası bir görüşme için "Uğrarsa görüşürüm" diyen Yavaş, İmamoğlu ile CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açılan davalara tepki gösterdi:

"Ankara’daki 16 belediyemizin tamamı bu siyasi kumpasa, yargı sopasını göstererek siyaseti dizayn etme çabalarına karşıyız. Bu konuda Ekrem Beyin sonuna kadar yanında olacağımızı açıklamalarımızda belirttik. Aynı açıklamalara da devam ediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu da İmamoğlu’na da açılan davalar siyasi davalardır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar