Maraş depremlerinin yaraları halen sarılmadı, Erdoğan 'dua' istedi

Maraş depremlerinin yaraları halen sarılmadı, Erdoğan 'dua' istedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 51 bine yakın yurttaşımızın vefat ettiği Maraş merkezli depremlere ilişkin bir paylaşımda bulundu. Erdoğan, depremzedelere 'karamsarlığa kapılmayın' mesajı verdi, dua istedi.

Artı Gerçek - İktidarın, yeterli önlem alınmadığı gerekçesiyle sert bir dille eleştirildiği, arama kurtarma ve yardım çalışmalarının geç ulaştı Maraş merkezli depremlerine ilişkin paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'dua' isteyerek "Bize güvenin, inanın, dualarınızda yer ayırın. Allah'ın izniyle bu zor günleri en kısa sürede aşarak müreffeh yarınlarımıza ulaşacağımızdan hiç endişe duymayın" dedi.

6 Şubat tarihinde Maraş'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkımla sonuçlanan depremlerin üzerinden iki aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen, vefat eden yurttaşlara yönelik acı haberler gelmeye devam ediyor.

İktidar, depremlerin ilk gününden bu yana arama kurtarma çalışmalarının günler sonra başlaması, depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gerekli yardımların zamanında ulaştırılamaması ve afet sonrası koordinasyon eksikliği nedeniyle eleştirilmişti. Depremin üzerinden yaklaşık iki hafta geçmesine rağmen enkazın altından yaralı yurttaşlar çıkarılıyordu.

Uzmanlar, altında yurttaşların olduğu uyarısında bulunarak enkazın hemen kaldırılmaması yönünde iktidara uyarıda bulunsa da, enkaz çalışmaları birçok bölgede başlatılmıştı. Yine eleştirilerin odağında olan Kızılay'ın, depremin üzerinden bir kaç günün geçmemesine rağmen yardım kuruluşlarına çadır ve gıda ürünleri sattığı ortaya çıkmıştı. Depremlerin ardından sürdürülen çalışmalara yönelik değerlendirmeler, iktidarın 'sınıfta kaldığı' yönünde değerlendiriliyor.

Deprem bölgesinin yaraları hala sarılamamışken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maraş merkezli depremlerin ardından afetzedelere, 'karamsarlığa kapılmayın' mesajı verdi.

DEPREMİN YARALARI SARILMADI, ERDOĞAN 'DUA' İSTEDİ

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 51 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği deprem bölgelerinde Hatay hariç tüm illerde enkazın kaldırıldığını, Hatay'daki yıkık ve acil yıkılacak binaları da bu hafta tamamlayacaklarını bildiren Erdoğan, depremzedelerden 'dua' istedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdiye kadar hane desteği, taşınma ve kira yardımı ile vefat edenlerin yakınlarına 30 milyar lira ödeme yaptık. 2 milyon 400 bin insanımıza psikososyal destek hizmeti sağladık. Her gün 4 milyon insanımıza 3 öğün sıcak yemek ulaştırıyoruz. İnşa süreci başlayan konut sayısında 125 bine, bilfiil temeli atılan konut sayısında 58 bin 630'a ulaştık.

Son olarak dün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kardeşimle deprem konutlarımızın temelini attık. Deprem bölgesinde inşa edeceğimiz toplam 650 bin yeni yuvanın ilk 319 binini bir sene içerisinde inşallah sizlere teslim edeceğiz. Deprem turistlerinin umursamazlığına bakarak kesinlikle karamsarlığa kapılmayın. Bize güvenin, inanın, dualarınızda yer ayırın. Allah'ın izniyle bu zor günleri en kısa sürede aşarak müreffeh yarınlarımıza ulaşacağımızdan hiç endişe duymayın." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar