Meral Akşener'den ittifak tartışmalarına tepki: Adına ittifak dedikleri, manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz

Meral Akşener'den ittifak tartışmalarına tepki: Adına ittifak dedikleri, manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz
Meral Akşener, yerel seçim kararına ilişkin, "Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tezgahına geçit vermeyeceğiz" dedi. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin ulaşım hizmetlerini eleştirdi. Akşener, asgari ücrete ilişkin de önerini sundu.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlere yönelik CHP'den gelen işbirliği teklifine verdikleri ret yanıtını eleştirenlere "Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Ölümü gösterip sıtmayı vaat eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz" sözleriyle tepki gösterdi.

Akşener, CHP'nin işbirliği önerisini reddetmelerini eleştirenlere şu ifadeleri kullandı:

"Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tezgahına geçit vermeyeceğiz. Ölümü gösterip sıtmayı vaat eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Bu mücadeleyi başkalarının yazdığı senaryoya figüran olmadan, başkalarının siyasi kariyerlerine zıplama tahtası olmadan hür ve müstakil olarak vereceğiz. Milletimizden başka kimsenin takdirini beklemeden yürüyeceğiz."

ANKARA VE İSTANBUL'DAKİ BELEDİYECİLİĞİ ELEŞTİRDİ

CHP ile ittifak olasılığına kapıyı tamamen kapıyı kapatan Akşener, mayıs seçimlerinde aday olarak görmek istediği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yine aday olarak görmek istediği başka bir isim olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yönettiği büyük şehirlerdeki ulaşım hizmetini eleştirdi.

Akşener, "Ülkemizde özellikle büyük şehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek mümkün değil. Gelişmiş ülkelerdeki şehirlerle kıyasladığımızda ulaşım hizmetleri hem nitelik hem nicelik açısından beklentileri karşılayamıyor. İktidarın yerel yönetimlerini bakışını dikkate aldığımızda bu durum hiç şaşırtıcı değil. Her seçimden önce Berlin'i, Paris'i vaat ediyorlar ancak Delhi'nin, Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar" sözlerini sarf etti.

Akşener, tek seferlik belirlenecek asgari ücrete tepki göstererek İYİ Parti'nin asgari ücret talebini açıkladı. Akşener, asgari ücrete 2 defa zam yapılması gerektiğini söyleyerek 'Ocak ayında 17 bin lira, temmuzda ise 20 bin 500 lira' talebini dile getirdi.

Akşener, son dönemde Türkiye gündeminde çokça konuşulan, kara para aklama ve vergi kaçırma gibi suçlamalarından tutuklanan sosyal medya fenomenleri üzerinden iktidara tepki göstererek "Aklanan paraları konuşuyoruz ama nedense parası aklananları hiç konuşmuyoruz. Dolandırılanlar konuşuluyor ama nedense dolandırıcılığa yol açanlar hiç konuşulmuyor" dedi.

'SİRKİN SAHİPLERİ KONUŞULMUYOR'

Para aklayanların konuşulduğunu ancak parası aklananların hiç konuşulmadığını belirten Meral Akşener, "Cambazlar konuşuluyor ama nedense sirkin sahipleri hiç konuşulmuyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

İYİ Parti'de grup toplantısını yöneten grup başkanvekili Erhan Usta, Akşener'in konuşmasından önce Çanakkale, Çankırı, Denizli, Afyon, Isparta ve Trabzon'daki bazı ilçe başkan adaylarını teker teker kürsüye davet etti. Kürsüye çıkan adayları Meral Akşener karşıladı.

Kadınlara seslenen Akşener, "Kadınların başarılarını çekemeyenler rahatsız olmaya devam edecekler. İktidara baskı yapıp İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlükten kaldırtanlar rahatsız olmaya devam edecekler. İstedikleri kadar düşmanlık yapmaya devam edebilirler ama biz buradayız" dedi.

İktidarı enflasyon üzerinden eleştiren Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyon verileriyle ilgili çelişkili açıklamalarını hatırlattı. İktidarın asgari ücrete yılda bir kez zam yapılacağına yönelik açıklamasını eleştiren Akşener, parti olarak temmuz ayında da asgari ücrete zam yapılması konusunda ısrarlı olduklarını söyledi.

Akşener, partisinin makul bulduğu asgari ücret miktarı için "Ocak 2024'te 17 bin lira, temmuz ayı için 20 bin 500 TL'dir. Ancak refah payı da temmuz ayındaki zammın içine ilave edilmelidir" dedi.

YEREL SEÇİM VAATLERİ

Akşener, yerel seçim vaatlerini şu sözlerle anlattı:

"Aziz milletim yetkiyi aldığımız şehirlerimizin tamamında; Ulaşım hizmetlerinin kalitesini; erişim, yaygınlık, zaman, konfor ve açısından, artıracak; toplu taşımayı, tüm hemşerilerimiz için, cazip hâle getireceğiz. Öğrenci, 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazilerin; toplu taşıma hizmetlerinden, faydalanmasında; ücret düzenlemesi yapacağız. Öğrencilerimize, günün belirli saatlerinde, ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacağız. Büyükşehirlerimizde metro ve hafif raylı taşıma ağlarını, genişletecek ve yaygınlaştıracağız. Belediye otobüslerinin, hizmet kalitesini ve sefer sayılarını artıracak; kapsama alanını da; kentin merkezinden, uzak noktalara doğru genişleteceğiz. Şehir içi ulaşım ağı ile; otogar, tren garı, havalimanı gibi, şehir dışı ulaşım merkezlerinin; birbiriyle entegrasyonunu sağlayacağız. Ayrıca denize kıyısı olan şehirlerimizde; coğrafi koşulların, imkân verdiği ölçüde; deniz yolu ulaşımını, yaygınlaştıracağız."

'İŞTE ERDOĞAN TÜRKİYE'YE BÖYLE BİR UTANÇ YAŞATMAYI BAŞARDI'

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"2023'ün son günlerindeyiz. Erdoğan geçen sene bu zamanlar, '2023'te herkes hesabını yüzde 20'ler civarındaki enflasyona göre yapsın'. Peki ne oldu? Sayın Erdoğan'ın 2023 için öngördüğü enflasyon TÜİK'e göre bile yüzde 62'lere ulaştı. Milletimiz, iktidarın iş bilmezliği ile karşı karşıya kaldı. Hayat pahalılığı her geçen gün ağırlaşıyor. Makul asgari ücret talebimiz 17 bin TL, temmuz için ise 20 bin 500 TL'dir.

Kara para aklamalardan, fonlardan bahsediyoruz. Peki bu hale nasıl geldik? Erdoğan varlık barışı diye bir şey getirdi. Uyuşturucu satana 'getir paranı' dedi. Parayı da, suçluları da akladı. Ülkemiz kaçakçılar için cennet haline geldi. En sonunda da gri listeye alındık. İşte Erdoğan Türkiye'ye böyle bir utanç yaşatmayı başardı.

'İKTİDARIN YEREL YÖNETİMLERİNİ BAKIŞINI DİKKATE ALDIĞIMIZDA BU DURUM HİÇ ŞAŞIRTICI DEĞİL'

Ülkemizde özellikle büyük şehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek mümkün değil. Gelişmiş ülkelerdeki şehirlerle kıyasladığımızda ulaşım hizmetleri hem nitelik hem nicelik açısından beklentileri karşılayamıyor. İktidarın yerel yönetimlerini bakışını dikkate aldığımızda bu durum hiç şaşırtıcı değil. Her seçimden önce Berlin'i, Paris'i vaat ediyorlar ancak Delhi'nin, Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar."

YEREL SEÇİM TERCİHİNİ ELEŞTİRENELRE TEPKİ

Biliyorsunuz, bugüne kadar; nice zorlu günler yaşadık. Nice saldırılara, hakaretlere, iftiralara göğüs gerdik. Nice ablukaları, ambargoları, engelleri aştık. Nitekim, açık konuşayım: bugünden sonra da bizi; gül bahçeleri beklemiyor. Tam tersine; Önümüzde, dikenlerle, sırtlanlarla, haşerelerle dolu; çetin bir yol var.

'HÜR VE MÜSTAKİL OLARAK MİLLETİMİZLE BULUŞACAĞIZ'

Bu yolda; övgü süsü verilen, iftiralar duyacağız. Çiçek demetlerinin ardına gizlenen, tehditler alacağız. Yüzümüze gülüp; tetikçilerini, üzerimize salanları göreceğiz. Ancak şunu çok iyi biliyorum ki; Dün olduğu gibi, bugün de; bunların hepsine, dişimizi sıkacak; göğsümüzü gereceğiz. Çünkü bizim için siyaset, hiçbir zaman; bir konfor alanı, bir rant kapısı olmadı. Biz hep, baskıya karşı, baş kaldıranlar olduk. Biz hep, dayatmaya karşı, direnenler olduk. Biz hep, siyaset simsarlarının tekerine, çomak sokanlar olduk. Ve biz hep; milletin yararına olanı, yılmadan savunanlar olduk.

Bu mücadeleyi başkasının yazdığı senaryoya, figüran olmadan başkalarının siyasi kariyerlerine, zıplama tahtası olmadan başkasının sevabına da, günahına da ortak olmadan; Özü başımıza vereceğiz. Türkiye’nin Demokratik Millî Yükselişi’ni gerçekleştirmek için; hür ve müstakil olarak, milletimizle buluşacağız.

Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tezgahına geçit vermeyeceğiz. Ölümü gösterip sıtmayı vaat eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Bu mücadeleyi başkalarının yazdığı senaryoya figüran olmadan, başkalarının siyasi kariyerlerine zıplama tahtası olmadan hür ve müstakil olarak vereceğiz. Milletimizden başka kimsenin takdirini beklemeden yürüyeceğiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar