Meral Akşener'den yine 'mertçe cinayet' savunması: O zaman abidik gubidik yoktu

Meral Akşener'den yine 'mertçe cinayet' savunması: O zaman abidik gubidik yoktu
İYİ Parti lideri Akşener, tepki gören 'mertçe cinayet' sözlerini yeniden savundu: "Birbirimize bazı eylemler yaptık ama bu o kadar açık netti ki; dolayısı ile mertçeydi ki aileler korkmazdık, dedim. Neye göre dedim? Çünkü orada abidik gubidik yoktu."

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas'ta yaptığı konuşması nedeni ile kendisinin yargılanmasını isteyen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’a yanıt verirken yine 'mertçe cinayet' ifadesini savunmaya çalıştı.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya gelen Akşener, parti il binasında gazetecilerle bir araya geldi. Akşener, 18 Ocak'ta Sivas'ta yaptığı konuşmasında, "Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi" sözleri için kendisini eleştiren ve "Biraz hukuk etiği olan hakim ve savcıların bir an önce bu sözler üzerine soruşturma açıp bu insanı yargılaması gerektiğini düşünüyorduk" diyen Tuncer Bakırhan’a tepki gösterdi.

'HOŞ GELİŞLER OLA MUSTAFA KEMAL PAŞA'

Açıklamalarının çarptırıldığını savunan Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“Benim insanlara, kurumlara, gruplara ayna tutmak gibi bir vazifem var. Benim orada söylediğim şey; öncelik ile bizim gençlik dönemimizde keşke olmasaydı yani gençken keşke olmasaydı ama 80 öncesinde 70’li yıllarda solcular, ülkücüler şeklinde gençler karşı karşıya geldi. Birbirimize bazı eylemler yaptık ama bu o kadar açık netti ki; dolayısı ile mertçeydi ki aileler korkmazdık, dedim. Biz korkmazdık dedim. Neye göre dedim? Çünkü orada abidik gubidik yoktu. Eylem yanlış elbette ama aileler korkmazdı. Bugün Sinan Ateş’i katledenlerin bulunmaması, Sinan Ateş’in çocuğunun, kızının, Banu Çiçek’in annesinin de katledileceğinden bu derece korkuyor olmasının getirdiği başka bir iş var. Onu anlatmaya çalıştım.

Ama bu PKK’ya bir terör örgütüdür diyemeyenler, her seferinde Meclise gelip Abdullah Öcal’a özgürlük deyip, kendi aralarında da alkışlayanlar elbette bunu çarptıracaklar ve sonuç itibarı ile Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyenler Meral Akşener’e hapis istiyorlar. Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa.

'KEŞKE SORUŞTURMA AÇILSA'

“Ben de buradan ilan ediyorum; keşke bu konuda bir soruşturma açılsa ve hepimiz işin nasıl olduğunu görsek. Ama bu arkadaşların tümü namert. Bu bir hakaret olarak kabul edilirse hemen versinler mahkemeye."

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti lideri, 18 Ocak'ta Sivas'ta Sinan Ateş cinayetinden bahsederken, "Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için hiçbirimiz korkmadık" demişti.

İçişleri Bakanlığı yaptığı 90'larda çok sayıda faili meçhul cinayet yaşanan Akşener'e siyasiler ve insan hakları savunucuları sert tepki göstermişti. Akşener'e "Hangi siyasi cinayetleri kast ediyorsun, açıkla" çağrıları yapılmış ve "Namertçe" saldırılar olduğu hatırlatılmıştı.

Akşener bunun üzerine de 19 Ocak'ta Samsun'da, "Cinayet kötü bir şey onun yanında durmak mümkün değil. Ama dedim ki, o günlerde yapılırdı (bizim öğrencilik yıllarımızda) fakat mertlik vardı ve sonuç itibariyle korkmazdık. Asıl mesele bu. Bugün, Sinan Ateş'in kızı bu derece korkuyorsa bugün Türkiye'de yaşayan insanlar Hrant Dink'te olduğu gibi sırtından vurulabiliyorsa, failleri de serbest kalabiliyorsa dolayısıyla namertlik kol geziyor demektir" diyerek sözlerini savunmaya çalışmıştı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan dün (28 Ocak) parti merkezindeki il eşbaşkanları toplantısında, söz konusu açıklamayı yapan Akşener'in yargılanması gerektiğini söylemişti. Bakırhan, "Bakırhan, "Öldürmenin, kaybetmenin, faili meçhul cinayetlerin namertçe olduğunu söylemiştik, onu tekrar ediyoruz" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar