Meral Akşener'e sosyal medyadan tepki yağdı

Meral Akşener'e sosyal medyadan tepki yağdı
İYİ Parti lideri Akşener'in, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp Yavaş ve İmamoğlu'na çağrı yapmasına sosyal medyadan tepki yağdı.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu toplantının ardından partisinin Genel İdare Kurulu'nu topladı.

Yaklaşık 1,5 saat süren kritik toplantının ardından açıklamalarda bulunan Akşener, İYİ Parti dışındaki Millet İttifakı bileşenlerinin tamamının cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu önerdiğini aktardı. "İYİ parti dayatmaya mecbur bırakıldı, tercihe zorlandı" diye konuşan Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu 'göreve' çağırdı. Akşener, "Milletimiz sizi göreve çağırıyor… Size ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır… Bu topyekun bir dayatmayı yıkma vazifesidir" diye konuştu.

AKŞENER'E SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Sosyal medyadan da, Akşener'in, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp Yavaş ve İmamoğlu'na çağrı yapmasına tepki yağdı.

Gazeteci Hakkı Özdal, "Ülkenin 6'da biri depremle yıkılmışken 'Bugün biz susucaz devlet konuşacak" demesiyle bugün yaptıkları aynı şey. Akşener ve etrafındaki neo-faşistler Erdoğan sonrası için alternatif iktidar odağı yaratmaya çalışıyor, doğrudan devlet-içi temas ve teşviklerle.. İsabet oldu, haydi" sözleriyle tepki gösterdi.

Gazeteci Ozan Gündoğdu da, "17 Kasım 2022’de Erdoğan’ın İYİP’ye 'Konumunu gözden geçir, masayı terk et' demesinin üzerinden 3,5 ay geçti. Ve İYİP konumunu gözden geçirdi, masayı terk etti… Erdoğan iktidarında “yerli ve milli muhalefet” olma güvencesini aldılar. Tarih olmayacaklarını bilme güvencesi…" ifadelerine yer verdi.

Akademisyen Güven Gürkan Öztan da, "Türkiye'nin ilericileri, devrimcileri, cumhuriyetçileri tek adam rejimini geriletmek adına bin bir bedel ödedi, ödemeye devam ediyor. Ancak 'atarlanma hakkı', siyaset öğretme şımarıklığı yine sağcılardan geliyor. Çünkü onlar her daim 'devletlû'..." sözleriyle tepki gösterdi.

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu da, "Meral Akşener tarih yazamadın, tarih oldun!" dedi.

Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını reddedip Yavaş ve İmamoğlu'na çağrıda bulunması yine, pek çok siyasinin, sanatçının ve yurttaşın tepkisine neden oldu. Sosyal medya platformu Twitter'da en çok konuşulan konu başlıkları arasında yer aldı.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu toplantının ardından partisinin Genel İdare Kurulu'nu topladı.

Yaklaşık 1,5 saat süren kritik toplantının ardından açıklamalarda bulunan Akşener, İYİ Parti dışındaki Millet İttifakı bileşenlerinin tamamının cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu önerdiğini aktardı.

Akşener, "İYİ parti dayatmaya mecbur bırakıldı, tercihe zorlandı" dedi. Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.

KILIÇDAROĞLU: BÜTÜN TAŞLAR YERİNE OTURACAK

Akşener, "Milletimiz sizi göreve çağırıyor… Size ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır… Bu topyekun bir dayatmayı yıkma vazifesidir" dedi.

Akşener'in açıklamarının ardından yorumu sorulan Kılıçdaroğlu, "Hiç merak etmeyin büyün taşlar yerine oturacak" ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar