MHP'li Ataman: Normalleşme tiyatrosu Türkiye'ye operasyon

MHP'li Ataman: Normalleşme tiyatrosu Türkiye'ye operasyon
MHP'den AKP ile CHP arasındaki sürece dair bir çıkış daha geldi. Büyükataman: “Normalleşme tiyatrosunun, CHP öncülüğünde görünürde MHP'ye arka planda Türkiye Cumhuriyeti Devletine kurnazca yürütülen bir operasyon olduğu artık açığa çıkmıştır."

Artı Gerçek - Yerel seçim sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in girişimiyle gelişen 'normalleşme' ve 'yumuşama' ifadeleriyle anılan sürece MHP'nin tepkileri sürüyor.

AKP ile MHP arasında soruna yol açan görüşmelere dair son olarak MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman açıklama yaptı.

Büyükataman sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

'EMPERYELAİZME PAYANDA OLMAKTIR'

"CHP’nin normalleşme algısı, emperyalizme payanda olmaktır.

CHP’nin normalleşmesi, binlerce insanımızın katili olan PKK’lı militanların aramızda serbestçe dolaşmasıdır.

CHP’nin normalleşmesi PKK’nın siyasi uzantılarının bölücü söylemlerine demokrasi kılıfıyla sahip çıkmaktır.

CHP’nin normalleşme anlayışı FETÖ’cü teröristlerin geri dönmesi ve yeniden devlete sızmasının kapılarının aralanmasıdır.

CHP’nin sinsi planı DEM’li belediyeler marifetiyle milletin malının terör örgütüne peşkeş çekilmesini normalleştirmektir.

'BU SİNSİ SALDIRI'

“Normalleşme” tiyatrosunun, CHP öncülüğünde görünürde Milliyetçi Hareket Partisi’ne arka planda Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine kurnazca yürütülen bir operasyon olduğu artık açığa çıkmıştır.

Geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye’ye saldırmak isteyenler, hedeflerine öncelikle Milliyetçi-Ülkücü Hareketi koymuşladır.

Çünkü; Ülkücü Hareket Kuva-yı Milliye ruhunun çağımızdaki en net yansımasıdır.

100 yıl önce vatanımızı işgal etmek isteyenler tam da bu sebepten kurşun askerlerini; iftira, yalan ve dolanla Milliyetçi Hareket’in üzerine salmışlardır.

Bu sinsi saldırı; vatan toprağımıza, devletimize ve Türk milletinin istikbalinedir!

Sinsi operasyonun sahipleri şunu iyi bilsinler; Milliyetçi Hareket Partisi geçilmeyecek, Türkiye Yenilmeyecektir!

Cumhur İttifakı, büyük Türk milletinin istikbaline sonuna kadar sahip çıkacaktır.

'ÖZGÜR BEY EĞER BİR ŞEYİ NORMALLEŞTERMEK İSTİYORSA...'

Son olarak şu notu tüm CHP’liler iyi düşünmelidir: Türkiye’de anormal olan tek şey Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP’nin yönetiminin emperyalizmin efendilerine göz kırpması, terör maşalarına avukatlık yapmasıdır.

Özgür bey eğer bir şeyi normalleştirmek istiyorsa öncelikle CHP’yi normalleştirmeye kurucu ayarlarına döndürmeye gayret göstermelidir."

NE OLMUŞTU?

MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı ortağı AKP'ye yönelik ilk çıkışını, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine dair gelişmeler üzerine vermişti.

10 Haziran’da CHP lideri Özgür Özel’le görüşen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapmayı planladıkları görüşmenin Bahçeli’nin çağrısı sonrasında gerçekleşmediğini söylemişti.

Aynı gün İletişim Başkanlığı, Ateş’in Erdoğan’la görüşeceğini duyurmuş, ertesi gün Beştepe’de buluşma gerçekleşmişti. Erdoğan ayrıca aynı gün CHP Genel Merkezi'nde Özgür Özel’le görüşmüştü.

11 Haziran’da partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, “Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, herkesi dinleyebilir” demiş ancak 12 Haziran’da üzerinde “Allah bana yeter” diye yazan yüzüğünü Instagram’dan paylaşarak şunları demişti:

“AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir. Buna rağmen Cumhur İttifakı’na bağlılığımız kararlılıkla devam edecek.”

BAHÇELİ'NİN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Bahçeli, bugün yayınlanan Kurban Bayramı mesajında ise, 'normalleşme' için "Safsata" dedi. Bahçeli, "Yumuşama mesajlarına özenle saklanan ve sarılan yalan, dedikodu ve iftira kampanyasının hangi sinsi emellere, hangi sakat hedeflere odaklandığı az veya çok bellidir" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN İSPANYA DÖNÜŞÜ ÖZEL VE BAHÇELİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İspanya dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Özel ile görüşmesi hakkında, "İki gün sonra ortaya maalesef arzu etmediğimiz bir yaklaşım çıkınca bu durum da bizi üzmedi değil. Bizim iade-i ziyaretimizi demek ki hazmedemediler. Eğer bu iade-i ziyaretimizi CHP'nin başındaki arkadaş hazmedebilseydi, bu tür bir açıklamayı yapmaya gerek duymazdı" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin açıklamalarıyla ilgili olarak da "Devlet Bey'in açıklaması devlet adamı yaklaşımıyla, sakin, bir tartışmaya fırsat vermeden yapılmıştır. Konuyu bu şekilde kapatmış olması gayet isabetlidir" dedi.

"Biz Cumhur İttifakı olarak aynı duruşumuzu, aynı dayanışmamızı devam ettireceğiz" diyen Erdoğan "Cumhur İttifakı bir altılı masa değildir" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar