‘MHP’nin genleriyle oynanıyor’
Koray Aydın kişisel web sitesinden yaptığı açıklamada ‘Parti Kurabiliz’ demediğini belirtti. Aydın, MHP yönetiminin hukuksuzluk yaptığını söyledi.

HABER MERKEZİ - Bir yerel gazetede eski Bayındırlık Bakanı, MHP’li Koray Aydın’a atfen yayınlanan "Yeni parti kurabiliriz’ beyanı Aydın tarafından yalanlandı. Aydın, "Bir yerel gazetede ‘Yeni Parti Kurabiliriz’ başlığıyla verilen ve ulusal basına taşınan haberde maksadı aşan ifadelere yer verilmiştir" dedi.
Eski bir MHP’linin verdiği iftar yemeğinde Meral Akşener’in parti kurabileceğine ilişkin soruları yanıtlarken "Yeni parti kurulabilir" dediğini hatırlatan Aydın, kendisinin "kurabiliriz" ifadesini kullanmadığını belirtti.
Aydın konuyla ilgili kişisel web sitesinden bir açıklama yayınladı. Yazılı açıklamasında "Sayın Meral Akşener ve arkadaşlarının parti kurma çalışmaları ile ilgili sorular gündeme gelmiştir. Soruya cevap olarak, konunun bir süredir tartışıldığını, Sayın Akşener ve çevresi tarafından yeni parti kurulabileceğine dair bir değerlendirmede bulundum. Yapılan değerlendirme kongre sürecinin MHP’yi götürdüğü tehlikeli mecraya işaret etmeye yönelikti. Ne var ki konu maksadı aşan ifadelerle kamuoyuna yansıtılmıştır. Yeni bir partinin kurulması sadece benim değerlendirmem değil, bir süredir siyasetin gündemindeki bir konudur" dedi.
KORAY AYDIN: YENİ PARTİ KURULMASI GEREKİRSE KURABİLİRİZ haberi için tıklayınız
MHP yönetiminin parti içi muhalefete dönük anti demokratik tutumuyla, "Yeni Parti" fikrinin ve yeni oluşumların teşvikçisi olduğunu da söyleyen Aydın, "MHP olağan kurultay süreci, tıpkı olağanüstü kurultay süreci gibi, ne yazık ki, çok kötü yönetilmektedir. MHP ile ‘üyelik’ dışında herhangi bir bağı olmayan kişiler delege yazılırken ömrünü bu davaya adamış ülküdaşlarımızın üyelikleri silinmektedir. İhraçlar, görevden almalar ve parti üyeliğinden kaynaklanan hakların kullanılmasına bile tahammülsüzlükler MHP’yi göz göre göre tasfiyeye sürüklemektedir. Kongre kazanma hırsıyla, partimizle alakası olmayan kişiler eş, dost, akraba bağı esas alınarak üye, delege ve üst kurul delegesi yapılmaktadır. Her şeye rağmen demokratik cesaret gösterip aday olan ve kazanan ülküdaşlarımızın kongreleri iptal edilmekte, seçilen yönetimler görevden alınmaktadır" sözleriyle MHP yönetimini suçladı.
Aydın, "MHP ve Ülkücü Hareket’in genleriyle oynanmakta, başkalaştırılmakta ve nihayet MHP, ‘MHP olmaktan’ çıkarılmaktadır" dedi.
Gidişatın MHP açısından iyi olmadığını belirten Aydın, açıklamasına "MHP’deki çizgimizden sapmadan, ülkemiz ve ülkümüz adına doğruları söylemeye ve davamıza sahip çıkmaya devam edeceğim" sözleriyle son verdi.