Milli Eğitim Bakanı 'Arkasındayız' demişti: Urfa'da AKP'den Asım Sultanoğlu'na 'destek' ziyareti

Milli Eğitim Bakanı 'Arkasındayız' demişti: Urfa'da AKP'den Asım Sultanoğlu'na 'destek' ziyareti
Karaman'da görevliyken Ensar Vakfı'nda cinsel istismar soruşturmasında adı geçen ve Urfa'ya atanması tepki çeken Sultanoğlu'na iktidar kanadından ziyaretler sürüyor. Milli Eğitim Bakanı Tekin'in ardından Urfa'daki AKP teşkilatlarından da ziyaret geldi.

URFA - Karaman'da, Ensar Vakfı ve KAİMDER yurtlarında 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili hakkında soruşturma açılan Asım Sultanoğlu'nun Urfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasına tepkiler sürerken, AKP İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve AKP'li belediye başkanları, Sultanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

AKP Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AKP İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, ataması tepkilere neden olan İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nu birlikte ziyaret ettiler.

Ziyaret, AKP Urfa İl Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

AKP'Lİ VEKİLİN ZİYARETİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

AKP Urfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, 21 Ağustos'ta Sultanoğlu'na "Hayırlı olsun" ziyaretinde bulunmuş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal medya hesaplarından paylaşılan tweet tepkiler üzerine silinmişti.

BAKAN TEKİN 'ARKASINDAYIZ' DEMİŞTİ

23 Ağustos'ta kenti ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise tepkileri "realiteden uzak ve siyasi polemik" olduğunu savunarak Sultanoğlu'na sahip çıkmıştı. Bakan Tekin, Sultanoğlu için, "En çok güvendiğimiz arkadaşlardan bir tanesi... Daha önceki görevi esnasında talihsiz bir olay yaşadı. Süreçle ilgili herhangi bir kusuru tespit edilmedi. Biz başarılı bir il müdürümüzün arkasındayız" demişti. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar