Milli Eğitim Bakanı'ndan tepki çeken seçim yorumu: İsrail memnun

Milli Eğitim Bakanı'ndan tepki çeken seçim yorumu: İsrail memnun
Milli Eğitim Bakanı Tekin'in, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı ‘İsrail memnun’ yorumu tepki çekti. Yazar Maksut Balmuk, “Geçmişteki milli eğitim bakanları bu kadar siyasileşmemişti” dedi.

Artı Gerçek - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir etkinlikte 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin “İsrail memnun” yorumunda bulundu. Bakanın yorumuna tepki alırken eğitimci-yazar Maksut Balmuk, “Milli eğitim için siyasetten arındırılmış bir sistem gerekmektedir. Bu nedenle eğitimde ilerleme sağlanabilmesi için anlayış değişikliği şarttır” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, önceki gün “AKP Erzurum İl Başkanlığı bayramlaşma Programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada partililerine seslenen Tekin, İsrail’in Türkiye’deki yerel seçim sonuçlarından memnun olduğunu savunarak “Biz İsrail’i memnun etmek istiyor muyuz arkadaşlar? İsrail’i memnun etmek istemiyorsak eğer şapkamızı önümüze koyup, elimizi vicdanımıza koyup yeniden düşünmenin vaktidir” dedi.

‘SİYASİ BİR ÇİZGİ İZLİYOR’

Tekin’in seçim yorumları eğitimcilerin tepkisini çekti. Cumhuriyet’e konuşan eğitimci-yazar Maksut Balmuk, “Yusuf Tekin, bakanlığa geldiği günden itibaren tamamen siyasi bir çizgi izliyor. Geçmişteki milli eğitim bakanları bu kadar siyasileşmemişti. Tekin, bu siyasi hareketleriyle beraber en bağımsız olması gereken bakanlığı yönetilebilir çizgiden uzaklaştırıyor” diye konuştu.

‘SİYASETTEN ARINDIRILMIŞ BİR SİSTEM GEREKMEKTEDİR’

Balmuk, “Milli eğitim sistemimizin en büyük sorunu milli olmaktan uzaklaşmasıdır. Milli eğitim için siyasetten arındırılmış bir sistem gerekmektedir” diyerek şunları söyledi:

“Bu nedenle eğitimde ilerleme sağlanabilmesi için anlayış değişikliği şarttır. Bu anlayış değişikliğinin liyakat ve adalet ile taçlandırılması gerekir ki mevcut iktidar ya da bakanlık yapılanması ile bu mümkün değildir.”

CHP BİRİNCİ PARTİ OLDU

Türkiye geneli belediye başkanlığı seçiminde CHP, AKP'yi geride bıraktı. CHP yüzde 37,7 ile birinci parti olurken, AKP'nin oy oranı yüzde 36'nın altında kaldı. Böylece CHP, 1977 seçimlerinden bu yana ilk kez birinci parti konumuna yükseldi.

2019 il genel meclisi seçimlerinde AKP yüzde 42.7 oy alırken CHP yüzde 28.6 oy almıştı.(Kaynak)

Öne Çıkanlar