Muharrem İnce: Demirtaş'ı ziyaretim doğruydu, bugün de aynısını yaparım

Muharrem İnce: Demirtaş'ı ziyaretim doğruydu, bugün de aynısını yaparım
Memleket Partisi Genel Bakanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayı olduğu zaman Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaretine ilişkin soruyu yanıtladı: "Yaptığımın doğru olduğuna inanıyorum."

Artı Gerçek - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Ağrı, Van ve Hakkari'nin ardından bu sabah Şırnak'ı ziyaret etti, esnafın sorunlarını dinledi. Ülkede derin bir yoksulluk olduğunu, gittiği her yerde geçim sıkıntısından ve hayat pahalılığından şikayet edildiğini belirten İnce, gelecek kaygısı nedeniyle insanların mutsuz olduğunu anlattı. Bu durumun ortak bir kaygı haline geldiğini ifade eden İnce "Ortak bir şey olmuş bu. Zenginler de mutsuz artık. Dünyanın bütün ülkelerinde yoksullar mutsuzdur ama Türkiye'de yoksullar mutsuz olduğu gibi zenginler de mutsuz olmuş çünkü onlar da gelecek kaygısı yaşıyor" dedi.

'YSK ADAYLIĞINI ONAYLAMIŞSA, ZİYARET ETMEK DOĞAL'

Gazetecilere açıklamalarda da bulunan İnce, cumhurbaşkanı adayı olduğu dönemde eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmesine ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Tüm cumhurbaşkanı adaylarını ziyaret ettim. Sayın Erdoğan’a, Akşener’e, Karamollaoğlu’na gittim. Demirtaş da hapisteydi. Onu da hapiste ziyarette gittim. Çünkü o bana gelemezdi. Yaptığımın doğru olduğuna inanıyorum. Hepimizin cumhurbaşkanı demiştik. Eğer ben 85 milyonun cumhurbaşkanı olacaksam herkesi kucaklamalıyım. YSK birine ya da birilerine ‘adaysın sen’ demişse onları ziyaret etmekten daha doğal bir şey olamaz. Bugün olsa yine aynı şeyi yaparım." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar