Müsavat Dervişoğlu'ndan, ilk grup toplantısında Sinan Ateş tepkisi: Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun

Müsavat Dervişoğlu'ndan, ilk grup toplantısında Sinan Ateş tepkisi: Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun
İYİ Parti lideri Dervişoğlu, Sinan Ateş iddianamesine tepki göstererek “Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun!” dedi. Dervişoğlu, yeni Anayasa gündeminin Erdoğan için yeni bir adaylık yolu açmak amacıyla gündeme getirildiğini söyledi.

Artı Gerçek - Sinan Ateş iddianamesine tepki gösteren İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, “Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun!” dedi.

İYİ Parti'nin 27 Nisan'da yapılan olağanüstü kurultayında genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısına ilk kez genel başkan olarak katıldı.

Yeni Anayasa gündeminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yeni bir adaylık yolu açmak amacıyla gündeme getirildiğini kaydeden Dervişoğlu, "Bu oyunun figüranı olmayacağız" dedi.

'KOLLARIMIZLA, GÖNÜLLERİMİZ DE MİLLETİMİZE ARDINA KADAR AÇIKTIR'

İYİ Parti'den bugüne kadar ayrılanlara 'küskünlükleri sonlandıralım' çağrısı yapan Dervişoğlu, şöyle konuştu:

"İYİ partimizin genel başkanı olarak buradan açık bir çağrıda bulunmak istiyorum. 7 yıllık siyasi hareketimiz içerisinde büyük mücadeleler vermiş şu ya da bu sebeple partimizle yollarını ayırmış ama bizlerle olan gönül ve ülkü bağını asla kaybetmemiş dava ve yol arkadaşlarıma sesleniyorum. Iyi Parti dün olduğu gibi bugün de sizindir. Gelin yaralarımızı birbirimize sarılarak saralım.

Gelin küskünlükleri sonlandıralım. Gelin haklıya hakkını hep birlikte teslim edelim. Ve mücadelemize her zamankinden daha güçlü bir şekilde devam edelim. Gelin hep birlikte yeniden mavi gökü çadır güneşi bayrak eyleyelim. İşte bakın millet bizi çağırıyor. Sadece kapılarımız değil, kollarımızla, gönüllerimiz de milletimize ardına kadar açıktır."

Sözlerine önceki genel başkan Meral Akşener'e teşekkür ederek başlayan Dervişoğlu, "Ben sadece bir makamı, kürüsyü, koltuğu devralmadım. Bir bayrak teslim aldım" dedi.

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI

Devamla iktidara yönelik eleştirilerde bulunan Dervişoğlu, ülkeniniçinde bulunduüu ekonomik ve sosyal koşullara dikkat çekerek yeni Anayasa tartışmlarına tepki gösterdi.

İktidar partisinin mevcut Anayasa'ya uymadığını kaydeden Dervişoğlu, "Erdoğan'ın müflis ve batık gemisinden bir filika bulup kurtulma gündemidir. Yeni Anayasa tartışmalarının iktidar tarafından gündeme getirilmesindeki asıl amaç Erdoğan için yeni bir adaylık yolu açmaktır" dedi.

'YENİ ANAYASA ERDOĞAN'IN ÖLENE KADAR CUMHURBAŞKANI OLMASINA DAİR TAKVİYE ÇABASIDIR'

Dervişoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı:

"İktidar tarafından ülke gündemine dayatılan yeni anayasa tartışmaları, Türkiye’nin değil Erdoğan’ın ve varlıklarını sayın Erdoğan’ın varlığına armağan etmiş çevresine gündemidir. Sayın Erdoğan'ın müflis ve batık gemisinden bir filika bulup kurtulma gündemidir. Yeni anayasa Türk milletinin ihtiyaçlarına yönelik değildir. Sayın Erdoğan'ın siyasi ikbaline ve ölene kadar Cumhurbaşkanı olmasına dair takviye çabasıdır."

Dervişoğlu, yeni Anayasa ile ilgili herhangi bir görüşmede yer almayacaklarını söyled,.

SİNAN ATEŞ İDDİANAMESİ

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 tutuklu şüpheli hakkında hazırlanan iddianameye tepki gösteren Dervişoğlu, "16 ay süren bir soruşturmanın neticesi 146 sayfalık bir hatır senedi. İddianame değil, hukuk tarihimizin çamur belgesi" diye konuştu. (ANKA)

Öne Çıkanlar