Oğan’dan Başbakana: Can güvenliğimizi sağlayın

Oğan’dan Başbakana: Can güvenliğimizi sağlayın
RS FM'de bir programa katılan MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan, Başbakana çağrı yaptı: Can güvenliğimizi sağlayın yoksa kendi önlemimizi kendimiz alacağız. HABER...

RS FM'de bir programa katılan MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan, Başbakana çağrı yaptı: Can güvenliğimizi sağlayın yoksa kendi önlemimizi kendimiz alacağız.

HABER MERKEZİ– Sinan Oğan, radyo programında, Yozgat'ta karşı karşıya kaldığı tehlikeyi anlattı. Antalya programı ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım'a çağrı yaptı. Oğan,"Can güvenliğimizi sağlayın yoksa kendi önlemimizi kendimiz alacağız" dedi.

‘NEDEN HAYIR DEDİĞİMİZ ANLATIYORUZ, BUNA BİLE TAHAMMÜL EDEMİYORLAR’

Oğan, Yozgat'ta bellerinde silah olan Ülkü Ocağı mensuplarının kendilerine saldırdıklarını, 2 polisin olaylar sırasında yaralandığını, kızının da arbedeyi arabanın içinde yaşadığını anlattı. Olaylardan MHP Genel Merkezini sorumlu tuttu, yeterli önlem almayan ve ‘Demokratik haklarını kullandılar' diyen Yozgat Valisi Kemal Yutnaç'a yönelik sert konuştu:

"Yozgat Vali'sini şahsen tanıyorum aslında. Çok talihsiz bir beyanda bulundu. Neymiş saldırganlar demokratik haklarını kullanmışlar. Zaten söyledim, bu tavrını değiştirmezse ben de kendisini ilk gördüğüm yerde demokratik hakkımı aynı şekilde kullanacağım. Kabul edilebilir bir tavır değil bu. Saldırı sırasında benim dört yaşındaki kızım da arabadaydı. Büyük travma yaşadı. Bunu o çocuğa yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Üstelik MHP Genel Merkezi bizimle neden uğraşıyor onu da anlamıyorum. Yasal olarak parti ile bir ilişkim kalmadı. Toplantılarda Sayın Bahçeli'ye yönelik bir suçlama eleştiri yok. Sadece neden ‘Hayır' denmesi gerektiğini anlatıyoruz. Buna bile tahammül edemiyorlar."

‘SALDIRIDAN MHP GENEL MERKEZİ SORUMLU’

Saldırıların MHP Genel Merkezi tarafından organize edildiğini ve saldırganların Ülkü Ocakları üyeleri olduğunu söyleyen Oğan, saldırganların cezalandırılacağından umutsuz olduğunu ifade etti. Oğan, can güvenliğiyle ilgili Başbakan'a doğrudan çağrı yaptı:

"Bir sonraki programımız Antalya'da. Buradan, Başbakan'a sesleniyorum. Bizim can güvenliğimizi sağlayın, gerekli önlemleri alın. Yok bu hükümet bizim can güvenliğimizi sağlayamıyorsa biz kendi güvenliğimizi kendimiz sağlayacağız"

Öne Çıkanlar