Osman Kavala’nın talebi reddedildi, MHP Abdülkadir Selvi'ye Silivri'nin yolunu gösterdi: 'Geriye tek bir çare kalıyor'

Osman Kavala’nın talebi reddedildi, MHP Abdülkadir Selvi'ye Silivri'nin yolunu gösterdi: 'Geriye tek bir çare kalıyor'
MHP'li Özkan, Kavala'nın yaptığı 'yeniden yargılama' talebi reddedilince, Gezi tutuklularının serbest bırakılması çağrısı yapması nedeniyle MHP'lilerce hedef gösterilen Abdülkadir Selvi'ye Silivri'nin yolunu gösterdi: "Geriye tek bir çare kalıyor..."

Artı Gerçek - AKP'ye en yakın köşe yazarlarından biri olarak bilinen Abdülkadir Selvi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına rağmen cezaevinde tutulan iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısı yaptığı için MHP'li çevrelerce hedef gösterilmeye devam ediliyor.

Selvi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yaklaşık iki hafta önceki görüşmesi öncesinde Kavala başta olmak üzere Gezi Davası'ndan tutuklu olan isimlerin serbest bırakılması çağrısı yaptığı yazıları, MHP'nin hakarete varan tepkileriyle karşılaşmıştı.

Siyasette normalleşme kapsamında tahliye edileceği konuşulan Gezi davası tutuklu Osman Kavala’nın 'yeniden yargılanma' talebinin kabul edilmemesi MHP'li çevrelerce 'sevinç'le karşılandı.

MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan da, Kavala'nın 'yeniden yargılama' talebininin reddedilmesini hatırlatarak Selvi'ye 'Silivri'nin yolunu' gösterdi.

Sosyal medyadan Selvi'yi hedef alan bir paylaşım yapan Özkan, "Osman Kavala’nın yeniden yargılanma talebi reddolunduğuna göre, geriye tek bir çare kalıyor Selvi’yi Silivri’ye göndermek!" sözlerini sarf etti.

ekran-goruntusu-2024-05-15-153242.png

NE OLMUŞTU?

Selvi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen haftaki görüşmesi öncesinde peş peşe Kavala'nın tutukluğu ile ilgili yazılar kaleme almıştı. Gezi Davası ve Kavala'nın AİHM kararlarına rağmen tutuklu kalması nedeniyle Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyeliğinin tehlikeye girdiğine dikkat çeken Selvi, yeniden yargılama için 'formül' de önermişti.

Selvi, Gezi Davası'ndan ceza verilen isimlerin 'ortadan kaldırmaya çalışmakla' suçlandığı hükümetin yeni sisteme geçişle zaten kalktığını, bu nedenle 'ortada mağduru olmayan bir suçun kaldığını' savunarak yeniden yargılama çağrısı yapmıştı:

"Suçsuzluk ve masumiyet karinesi gereğince ceza davasında sanığın cezalandırılması gereken herhangi bir soruna ilişkin şüphe oluştuysa mutlaka sanık lehine değerlendirilmelidir. Şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereğince kuşkulu ve tam olarak aydınlatılamamış olan iddialar sanık lehine yorumlanarak mahkûmiyet kararı yeniden değerlendirilmelidir."

SELVİ'NİN ÇAĞRILARI MHP'LİLERİ ÇİLEDEN ÇIKARTMIŞTI

AKP'ye en yakın gazetecilerden biri olan Selvi'nin bu çağrıları MHP'nin tepkisini çekmişti. Selvi'ye eleştiriler hakaret sınırını da aşmış, MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan Alevi olmasına atıfla "Abdülkadir Selvi, yok hükmündedir. Çöptür. Kalem ve Kılıç artığıdır" diyerek nefret söyleminde bulunmuştu.

Selvi, 6 Mayıs'taki yazısında da tepkilere yanıt vermiş, Alpaslan Türkeş'in oğlu ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in Kavala hakkındaki benzer açıklamalarını hatırlatarak, MHP'lilere "Siz daha çok mu milliyetçisiniz?" diye sormuştu.

Bahçeli, Özel'le kendisinin yapacağı görüşmeden önceki grup toplantısında, Meclis kürsüsünden Selvi'ye şu sözlerle çıkışmıştı: "Kavala sevdalısı bazı kalemşörler de 'AİHM ve AYM kararlarını uygulamayan bir Türkiye kime yarar?' diye adrese teslim bir soruyla gündem tayin etmeye hevesleniyorlar. Ne yapalım, boyun mu eğelim?"

Selvi 8 Mayıs'taki yazısında da, Bahçeli'nin isim vermeden yazısından alıntılar yaptığını belirtip "Seviyeli bir dille eleştirilerde bulundu" demişti. "Hakaret olmadığı sürece eleştirilerden yararlanırım. Ben farklı düşünüyorum, Bahçeli farklı düşünüyor" diyen Selvi, "Önemli olan farklılıklarımızla birlikte konuşabilmemiz. Netice itibariyle hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız" ifadelerini kullanıp şu yanıtı vermişti:

"Ben Kavala sevdalısı değil, Türkiye sevdalısıyım. Ülkemin çıkarlarını özgürlüklerde ve reformlarda görüyorum. Yeni dönemde yeni bir siyaset inşa etmenin gerekli olduğuna inanıyorum. Farklı düşünenler ise bunu tehlikeli bulabilir. Hakaret ve tehdit olmadığı sürece bunları tartışabiliriz."

OSMAN KAVALA’NIN TALEBİ REDDEDİLDİ

Öte yandan, Özel - Erdoğan görüşmesi sonrası Gezi tutuklularının tahliye edilmesini gündeme gelmiş ve Erdoğan bu görüşmeden sonra “Siyasette normalleşme dönemi” mesajı vermişti.

Osman Kavala’ya ilişkin verilen tahliye sinyallerine başta Devlet Bahçeli olmak üzere MHP cephesinden sert tepkiler gemişti.

Kavala’nın avukatları bu tartışmalar sürerken AİHM kararları gereği Osman Kavala’nın yeniden yargılanması gerektiğini talep eden bir başvuru yapmıştı.

Talebin akabinde Osman Kavala’nın başvurusunu değerlendirecek mahkeme heyeti değiştirilmişti. Bu değişim, Osman Kavala’nın talebinin kabul edileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Ancak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yeni heyeti Osman Kavala’nın başvurusunu reddetti. Talebin oy birliyle reddedilmesi dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar