Kulis: Erdoğan parlamento seçiminde başarısızlığın faturasını AKP yönetimine kesecek

Kulis: Erdoğan parlamento seçiminde başarısızlığın faturasını AKP yönetimine kesecek
Erdoğan’ın seçim stratejisini Cumhurbaşkanlığı üzerine kuracağı, parlamento seçimlerini emanet edeceği teşkilatların başarısızlığında ise faturayı AKP yönetimine keseceği belirtiliyor.

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle oyları eriyen AKP’de Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde önceliğinin "Cumhurbaşkanlığı" olduğu, parlamento seçimlerinde ise mevcut milletvekili sayısının altına düşülmesi durumunda faturayı parti yönetimine keseceği öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu'nun kulis haberine göre Erdoğan, seçim stratejisini Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerine kuracak. Parlamento seçimleri içinse yetkiyi "teşkilatlara bırakacak". Ancak Erdoğan, teşkilatların çalışmasının ardından milletvekilleri listesini de "tek tek inceleyecek". Partinin parlamentodaki mevcut milletvekili sayısının altına düşmesi durumunda Erdoğan’ın faturayı doğrudan "AKP yönetimine keseceği" belirtiliyor.

‘İCRAATLARIMIZ BAŞLAMADI’

AKP kanadı ayrıca Erdoğan’ın ekonomi hedeflerine yönelik açıklamalarının da sahada yankı bulduğunu iddia ediyor. Sosyal konut projesine yoğun talep olduğunu ifade eden AKP kanadı, "Daha icraatlarımızın büyük bir bölümü başlamadı. Aralık, ocak ayı gibi EYT sorununu da çözmeyi hedefliyoruz. Bununla birlikte yeniden asgari ücret, emeklilerin aylıkları gibi düzenlemeler gündeme gelecek. Ekonomideki iyileştirmeler, vatandaşı yeniden Cumhur İttifakı’nda birleştirecek. Bunun yanı sıra muhalefet terörle mücadele, dış politika konularında da belirleyici bir tavır sergileyemiyor. Suriye politikası bile net değil. Yurttaş bunları da görüp, değerlendiriyor" şeklinde düşünüyor.

Öne Çıkanlar