Özel: Erdoğan'a karşı devleti, hukuku savunuyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yargı kriziyle ilgili soruyu, "Anayasal düzeni bir maddede yok sayarsanız bütün bir düzeni ortadan kaldırırsınız", "Ben Tayyip Erdoğan'a karşı devleti, düzeni, hukuku savunuyorum." sözleriyle yanıtladı.

Özel: Erdoğan'a karşı devleti, hukuku savunuyorum

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Eczacıları Birliği'nin toplantısına katıldı. Toplantı dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, gündemdeki yargı krizine de değindi.

Özel, Anayasa tartışması Özgür Özel'in, Tayyip Erdoğan'ın meselesi değildir. Anayasa meselesi havale geçiren çocuğa gece 3’te ilaç bulunup bulunmama meselesidir. Anayasa meselesi, barınma hakkı meselesidir. Ben Tayyip Erdoğan'a karşı devleti, düzeni, hukuku savunuyorum." ifadelerini kullandı.

Anayasa'nın bir maddesi yok sayılıyor, ülkeyi yöneten kişi de bunu haklı görüyor" diyen Özel, "Biz de diyoruz ki Meclis'i de yok hükmünde sayar yarın birisi. Çünkü 80'inci, 85'inci madde Meclis'i ilgilendiriyor. O yüzden Anayasal düzeni bir maddede yok sayarsanız bütün bir düzeni ortadan kaldırırsınız" sözleriyle devam etti.

AHMET KAYA'YI ANDI

Yargı kriziyle ilgili açıklamasını sosyal medya hesabından paylaşan Özel, kısa süre sonra bir paylaşım daha yaparak ölüm yıldönümünde Ahmet Kaya'yı andı.

Özel şu ifadeleri kullandı:

"Vefatının 23'üncü yılında dinlemekten bıkmayacağımız şarkıların sahibi, son yıllarını vatanından ayrı geçirmek zorunda bırakılan #AhmetKaya'yı saygıyla anıyorum."

(HABER MERKEZİ)