Özgür Özel: Halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız!

Özgür Özel: Halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına tepki gösterdi. Hakkari halkının iradesinin yok sayıldığını belirten Özel, "Demokrasinin ve halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız!" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) kazandığı Hakkari Belediyesi'ne İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atanmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kayyım anlayışının Hakkari halkının iradesini yok saydığını belirten Özel, "Kayyım görevlendirmesi geri çekilmelidir" çağrısı yaptı. Özel, şu ifadeleri kullandı:

'HALK İRADESİNİN YANINDAYIZ'

"Hakkari Belediyesi'ne sabah saatlerinde bir operasyon yapılarak, Belediye Başkanının gözaltına alınmasını ve 10 yıl önce başlamış ve halen süren bir davası gerekçe gösterilerek kayyım atanmış olmasını reddediyoruz. Yaşananlar, henüz 2 ay önce tecelli etmiş Hakkari halkının iradesini yok saymaktır. Kayyım görevlendirmesi geri çekilmelidir. Demokrasinin ve halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız!" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar