Özgür Özel: MYK toplantılarına katılmayacağım

Özgür Özel: MYK toplantılarına katılmayacağım
CHP'de genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Özgür Özel, Murat Karayalçın ile yaptığı sonrası açıklamalarda bulundu. Hikmet Çetin ve Altan Öymen'i de ziyaret edeceğini açıklayan Özel, bundan sonraki süreçte MYK toplantılarına katılmayacağını söyledi.

Artı Gerçek - 'Değişim' ve 'liderlik' tartışmalarının sürdüğü CHP'de, genel başkanlık için aday olduğunu açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Özel, "Tutum belgemiz öneri ve iddialarımızı ortaya koyuyor. Fikirlerimizde Karayalçın'dan esinlendiğimiz kısımlar oldu. Fikirlerini, önerilerini almak son derece kıymetliydi" dedi. Hikmet Çetin ve Altan Öymen'i de ziyaret edeceğini açıklayan Özel, "Çok özel bir gereklilik ortaya çıkmadıkça ben bundan sonraki süreçte Merkez Yönetim Kurulu toplantılarına katılmayacağım" dedi.

KARAYALÇIN: ÖZEL BENİM BEĞENDİĞİM BİR PARTİ YÖNETİCİMİZ

İki isim, görüşme sonrası basının karşısına geçti. İlk açıklmayı yapan Murat Karayalçın, adaylıklarını açıklayan Özgür Özel ve Örsan Öymen'e tebrik mektubu gönderdiğini, Özgür Özel'in kendisini ziyaret ettiğini belirtti. Karayalçın, "CHP'de yapılması gereken düzenlemeleri, Türkiye siyasetini, yerel seçimlerin önemini bir sohbet ortamında değerlendirdik. Özel, benim çok beğendiğim çok değer verdiğim bir parti yöneticimiz. Kendisiyle böyle bir görüşme yapmaktan memnuniyet duydum. Özel'e ve arkadaşlarına başarı dileklerimi sunuyorum" diye konuştu.

ÖZEL: FİKİRLERİMİZDE KARAYALÇIN'DAN ESİNLENDİĞİMİZ KISIMLAR OLDU

Özel de, siyasi fikirlerimin oluşmaya başladığı, dünya görüşünün oluştuğu ve sosyal demokrasiye inanmaya başladığı süreçlerde Karayalçın'ı yakından takip ettiğini söyleyerek, "Fikirlerinden etkilendiğimiz, hep örnek aldığımız bir siyaset büyüğümüz olan Karayalçın'a ilk ziyareti gerçekleştirmeti uygun gördük" dedi.

Özel, “Tutum belgemiz öneri ve iddialarımızı ortaya koyuyor. Fikirlerimizde Karayalçın'dan esinlendiğimiz kısımlar oldu. Fikirlerini, önerilerini almak son derece kıymetliydi" ifadelerini kullandı.

'BİZ ÇARŞAF LİSTE UYGULANMASINDAN YANAYIZ'

Gazetecilerin kongrelerde yaşanan kavgaları sorması üzerine Özel, "İzmir, Konya, Karaman Kongrelerinde basına yansıyan tartışmalı durumun hiçbirimizin hoşuna gitmediğini söylemeliyim. Kavgaların kaynağı çarşaf-blok liste tartışmaları oluşturdu. Biz temel yaklaşım olarak çarşaf liste uygulamasından yanayız. Farklı görüşler olabilir ama bu farklı görüşlerin kürsüde konuşulup karara bağlanması gerekir. Bunun ötesine geçen görüntüler partimize fayda getirmiyor" yanıtını verdi.

'SESİMİ BASTIRMAYA ÇALIŞANLAR GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ DEĞİL'

Kongredeki konuşmalarının sloganlarla kesilmesinin ardından söylediği 'Beni, size talimat verenler de susturamayacak' ifadeleri sorulan Özel, şu cevabı verdi: "Bazı arkadaşlar 'Gençlik kolları, Özgür Özel'i sloganlarıyla kesiyordu' dedi. Bütün salon biliyor ki kürsünün yanına kadar gelmiş, ayakta ve bütün gücüyle benim sesimi bastırmaya çalışanların hiçbirisi gençlik kolları üyesi değildi. Kimler olduğunu Genel Merkezimiz bir araştırma başlatmış, kimler olduğu ortaya çıkacak. O kişilerin arkasında kimler olduğu da ortaya çıkabilir. Ama ben bunu asla ve asla gerek İzmir'deki, gerek Genel Merkezimizdeki iyi niyetli siyaset arkadaşlarımıza mal etmek istemem. Ama kim yaptıysa Genel Merkez çıkarırsa öğreniriz."

'ÖZTRAK'A METNİ VE VİDEOYU GÖNDERDİM'

Karaman'daki kongrede CHP Sözcüsü Faik Öztrak'la yaşanan diyaloğu anlatan Özel, şunları söyledi:

"Sayın Öztrak tarafından yanlış anlaşıldı, sonra sayın Öztrak tarafından doğru da anlaşıldı. Ben kendisine cümlenin başında 'Sakın bunu bu geçiş döneminde atanan genç MYK üyelerini söylediğimi düşünmeyin' diyerek cümleye başlamıştım. Sayın Öztrak kongreyi yönetme yoğunluğu içinde bu ilk cümleyi atlamış olacak; 'Bizim mevcut MYK üyelerimiz bu eleştiriyi hak etmiyor' dedi. Ben kendisine bu sabah saatlerinde hem metni hem videoyu yolladım. Sayın Öztrak oradaki yanlış anlamasını farkına vardı. Tahmin ediyorum bugün sorulursa düzeltir."

'MYK TOPLANTILARINA KATILMAYACAĞIM'

Özel, önümüzdeki süreçte Hikmet Çetin ve Altan Öymen'i de ziyaret edeceğini açıkladı.

Özgür Özel partide işleyen sürece ilişkin de "Merkez Yönetim Kurulu toplantılarına vekaletimi yürüten grup başkanvekili arkadaşlarım katılıyor, katılmaya devam edecekler. Çok özel bir gereklilik ortaya çıkmadıkça ben bundan sonraki süreçte de böyle devam edecek" açıklaması yaptı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar