Özgür Özel: O isimden Süleyman Soylu bile emin değil

Özgür Özel: O isimden Süleyman Soylu bile emin değil
Mersin'deki saldırıyı düzenlediği iddia edilen D. E.'nin CHP ile ilişkilendirilmesini 'kumpas ve CHP'ye yönelik saldırı" olarak nitelendiren CHP'li Özgür Özel, Süleyman Soylu'ya "suç üstü yakalandınız" diye selendi.

Mersin'de polisevine düzenlenen saldırı üzerinden iktidarın CHP'ye yönelik suçlamalarına, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den yanıt geldi.

Saldırıyı düzenlediği iddia edilen D. E'nin, CHP'nin daha önce yayınladığı 'Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda yer aldığına yönelik açıklamalara değinen Özel, suçlamaları "kumpas ve CHP'ye yönelik sistemli bir saldırı olarak nitelendirdi. Meclis'te basın toplantısı yapan Özel şunları söyledi:

"Mesele şudur, büyük bir kumpas ile karşı karşıyayız. Bir, bundan 20 gün önce Sayın Veli Ağbaba’ya halen aktif görevde olan bir kamu görevlisi ‘Dikkat edin, bir hazırlık var. Sizi ve sizin üzerinizden partinizi PKK ile ilişkilendirecekler’ dedi. Veli Ağbaba bunu partinin yetkili kişileriyle paylaştı. Son 10 gün Veli Ağbaba Malatya’da kendi ilinde siyaset yaparken her gece yurt dışından start alan trol orduları Veli Ağbaba’yı gündeme taşımaya ve farklı farklı geçmişteki olaylarla gündemde tutmaya, Twitter’da itibarsızlaştırma kampanyaları yaptılar. Birileri bunlara para da ödedi. Çünkü bot hesaplar yurtdışından farklı ülkelerden başlayan trol saldırılarına öncülük ettiler. Daha sonra Türkiye’de konumlandırılmış ve talimatlandırılmış AK Parti’nin trol ordularını harekete geçirdiler. Sonra bu üzücü müessir, lanetlediğimiz saldırı gerçekleşti. Tak, saldırgan param parça olmuş, üzerinden bir sağlam kimlik çıkmış. Kimlikteki kişi 10 yıl önce CHP’nin raporunda adı geçen birisi. DNA testleri, parmak izi testleri yapılmadan böyle bir tezvirat ve CHP’ye sistemli bir saldırı. Şimdi anlaşılıyor ki o isimden Süleyman Soylu bile emin değil. Devletin elinde zaten böyle bir bilgi yok."

'SUÇ ÜSTÜ YAKALANDINIZ'

HPG'den yapılan açıklamada adı geçen D. E.'nin saldırıyı düzenlemediği açıklanmış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, DNA raporu açıklanmadan bu kişinin isminin İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulmasını eleştirmişti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlatan Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi ve her türlü provokasyona karşı hazır olduklarını söyledi:

"Ne yapmaya çalışıyorsunuz beyler? Suç üstünde yakalandınız. Suç işleri bakanı şu anda bu suçüstü durumu örtmek için kendi seviyesinden Genel Başkanımıza hakaretler ederek filan başka gündem yaratmaya çalışıyor. Hadi oradan. Şimdi doğruları konuşmak, gerçekleri konuşmak ve bu rezaleti görmek lazım. Herkes şunu beklesin, Kemal Bey bunu zaten söylüyor. Seçimler yaklaştıkça, bunlar bunu gördükçe, tırnakları koltuğa geçirmek için her türlü devlet imkanını partileri lehine kullanacaklar. Her türlü provokasyona hazır olun. Biz hazırız, buradayız, dimdik ayaktayız." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar