Özgür Özel’den Devlet Bahçeli’ye ‘cunta’ yanıtı
CHP Lideri Özgür Özel, Bahçeli’nin yıllar önce AKP Hükümeti için söylediği sözleri hatırlatarak, “Sayın Bahçeli bana, “Cumhurbaşkanımızı cuntacılıkla suçlamak akıl tutulmasıdır” demiş. Yanıtını, “henüz sarayla ortak olmayan” Bahçeli’nin kendisi versin” dedi.

CHP Lideri Özgür Özel, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kendisiyle ilgili yaptığı ‘cunta’ değerlendirmesine sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.
Bahçeli’nin yıllar önce AKP ile ilgili yaptığı değerlendirmenin yer aldığı bir videoyu yayınlayan Özel, “Sayın Bahçeli bana, “Cumhurbaşkanımızı cuntacılıkla suçlamak akıl tutulmasıdır” demiş. Yanıtını, “henüz sarayla ortak olmayan” Bahçeli’nin kendisi versin: “Adaletin nefesini kesen iktidar kafası, kendi hukukunu, cunta yönetimlerini aratmayacak biçimde tesis etmektedir.” Sayın Bahçeli: Millete yoldaş olun, darbecilere değil! Cumhurla ittifak olun, cuntacılarla değil!” dedi.
Özel mesajının devamında, “Sayın Bahçeli: Millete yoldaş olun, darbecilere değil! Cumhurla ittifak olun, cuntacılarla değil” sözlerine yer verdi.
BAHÇELİ, ÖZEL’E YANIT VERMİŞTİ
CHP Lideri Özgür Özel CHP'nin 6 Nisan Pazar günü gerçekleşen 21. Olağanüstü Kurultayı'nda yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘cunta başkanı’ demişti:
“Bugün Türkiye’yi seçimden korkan, rakibinden korkan, milletten korkan bir cunta yönetmektedir. Tayyip Erdoğan halkın desteğini arkasına alan bir cumhurbaşkanı değil, halkın desteğini alanları, kendine rakip olabilecekleri hedef alan bir cunta başkanına dönüşmüştür” ifadeleri AK Partililerin tepkisini çekti.”
Özel’in bu sözlerine hükümet kanadından yoğun tepkiler gelmişti.
MHP Lideri Devlet Bahçeli, dün yayınladığı bir mesajda Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bu sözlerine yanıt verdi:
"Kurultayında yaptığı konuşma işin özünde bir çiğlik, çirkeflik ve çirkinlik manifestosundan öte bir anlam taşımamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımıza cunta başı iftirası tam anlamıyla akıl tutulması, zeka yoksunluğu, sağduyu yoksulluğu, gerçeğin ve milli iradenin aydınlığına tahammül edemeyen potansiyel darbe meraklısı bir zavallının hezeyanıdır. Siyasi tarihimizin ızdıraplı sayfaları karıştırıldığında, bunun yanında milli hafızanın sabırla deşifresi yapıldığında cunta kelimesinin aynısının tıpkısıyla CHP'de karşılık bulduğu ve siyasi şablonuna uyduğu görülecektir. Cunta demek CHP demektir, bunu bilmeyen de yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu alçak bühtanı reva görenlerin aklından ve hayalinden neyin geçtiği, demokrasi dışı dönemlere duyulan özlemin nasıl depreştiği her vicdan sahibi insanımızın malumudur.”
BAHÇELİ’NİN YILLAR ÖNCEKİ AÇIKLAMASI
CHP Lideri Özgür Özel’in bugün sosyal medya hesabında paylaştığı videoda, Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısında AKP’ye yönelik olarak şu değerlendirmeleri yapıyor:
“Hiter, musollini, polpot ve saddam deneyimlerini aratmayacak yanıllıklar yozlaşmalar ve yanlışlıklar dizisi ne acı bir rastlantıdır ki akp ile tekerrür etmekte ve karşılık bulmaktadır. Bu son gelişmelerle akp çizmeyi ve haddini ziyadesiyle aşmıştır. Adaletin nefesini kesen, dermanını tüketen iktidar kafası, kendi hukukunu cunta yönetimlerin aratmayacak biçimde tesis etmektedir.” (HABER MERKEZİ)