Özgür Özel’den Erdoğan’a: Sen darbecisin

CHP lideri Özel, Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'ni hedef alıp Yargıtay'a sahip çıkan sözlerini eleştirdi: "Yargıtay ile birlikte anayasanın hükmünü yok saymaya çalışmakta. Halk sana bu yetkiyi vermedi. Sen bu yüzden darbecisin. Bu bir darbe girişimi."

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Yargıtay arasında çıkan Can Atalay krizine ilişkin sözlerine "Yargıtay ile birlikte anayasanın hükmünü yok saymaya çalışmakta. Halk sana bu yetkiyi vermedi. Sen bu yüzden darbecisin. Bu bir darbe girişimi" şeklinde tepki gösterdi.

Anayasa Mahkemesi, cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Yargıtay bu karar üzerine Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

ERDOĞAN, AYM'Yİ HEDEF ALIP YARGITAY'A SAHİP ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, "Her şeyden önce Yargıtay'ın bir yüksek mahkeme olduğunu herhalde kimse inkar edemez. Anayasa Mahkemesi bu noktada maalesef birçok yanlışları da arka arkaya yapar hale geldi. Bu da bizi ciddi manada üzmektedir.

Şu an itibarıyla Yargıtay'ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez. Anayasa Mahkemesinin kararına karşı Yargıtay da şu anda demiştir ki “Sen yüksek mahkemeysen ben de yüksek mahkemeyim ve yüksek mahkeme olarak da şu anda sizinle ilgili bir yaptırımı ben de talep ediyorum.” Bu talebinin gereğini bekliyor ve bu talebine karşı bunun gereğini yerine getirecek olan merci neresiyse o merciden bu talebini istiyor. Bu parlamentoysa parlamentodan istiyor" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE BİR KALKIŞMA…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, yüksek yargıdaki krizin ardından Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) çağrısıyla avukatların başlattığı yürüyüşe katıldı. Avukatlara destek veren Özgür Özel, Yargıtay binası önünde sona eren yürüyüşün ardından Anayasa Mahkemesi önüne geldi.

AYM önünde konuşan Özel, Erdoğan’ın yüksek yargıdaki krize ilişkin sözlerini eleştirdi. Özel, şunları söyledi:

"Türkiye, anayasa geleneği çok güçlü olan bir ülke ancak AKP ülkeyi anayasasızlaştırmaya çalışıyor. Erdoğan’ın açıklamalarına kadar bu bir yargı kriziydi ancak bunun Erdoğan eliyle anayasal düzenin ortadan kaldırılmaya çalışılması, adeta halkın iradesine karşı Erdoğan liderliğinde bir kalkışmayla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor.

'SEN BU YÜZDEN DARBECİSİN. BU BİR DARBE GİRİŞİMİDİR'

Anayasayı değiştirebilmek için AKP-MHP iktidarının yeterli milletvekili yok. Anayasanın bazı maddelerini yok sayıyorlar ve buna yetkisini anayasadan alan cumhurbaşkanı destek veriyor. O, anayasadaki hükümleri koruyacağına Yargıtay ile birlikte anayasanın bir hükmünü yok saymaya çalışmakta. Sen anayasanın hükmünü değiştirecek güçte değilsin. Halk sana bu yetkiyi vermedi. Sen bu yüzden darbecisin. Bu bir darbe girişimidir. Bu anayasayı askıya alma girişimi. Millet sana oy verdi, bu Anayasa sayesinde görev yapıyorsun. Bu Anayasa'ya sahip çık, çıkmazsan sen de yok hükmündesin." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar