Özgür Özel'den Erdoğan'ın 'tahsilat başlıyor' tehdidine yanıt: 'Bu kez de mali darbe yapmaya çalışıyor'

Özgür Özel'den Erdoğan'ın 'tahsilat başlıyor' tehdidine yanıt: 'Bu kez de mali darbe yapmaya çalışıyor'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak" sözlerine yanıt verdi. Özel, "Bunlar ucuz oyunlar, bu sefer mali darbe yapmaya çalışıyor" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Emeklilere faydanız olsun istiyorsanız belediyeleriniz SGK'ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır" sözlerine yanıt verdi.

CHP Adalar İlçe Başkanlığı ve Adalar Belediyesi'ni ziyaret eden Özel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Tahsilat başlıyor' tehdidine "Bunlar ucuz oyunlar, bu sefer mali darbe yapmaya çalışıyor" diye yanıt verdi.

Özel, şunları söyledi:

"Ellerinden aldığımız tüm belediyeler hiç borç ödememiş. Millet bu zihniyetten bıktığı için bize oy verdi. Hangi AK Partili belediye bu zamana kadar borcunu ödemiş. Bunlar ucuz oyunlar. Biz iktidara gelmeyelim diye belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmeye çalışıyor. 2019’da YSK eliyle İmamoğlu’na ‘Adli Darbe’ yaptılar. Demokrasi tokadı yediler. Bu sefer SGK borçları üzerinden ‘Mali Darbe’ yapıp belediyeyi çalışamaz hale getirirlerse demokrasi tokadı yerler. Çöpleri kendi ellerimizle toplar yine de onun şantajına boyun eğmeyiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar