Özgür Özel’in bölgeye yapacağı ziyaretlerin detayları belli oldu: Diyarbakır’dan başlayacak, Van'da bitecek

Özgür Özel’in bölgeye yapacağı ziyaretlerin detayları belli oldu: Diyarbakır’dan başlayacak, Van'da bitecek
CHP lideri Özgür Özel 23-27 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van'ı ziyaret edecek. Özel ziyarette, Bahçeli'nin 'barış' söylemiyle başlayan süreci de değerlendirecek.

Seda TAŞKIN


ANKARA - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis grubu toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Partililer ile tokalaşmasıyla başlayan sürece dair konuşurken, bir heyetle bölge turuna çıkacağını da açıkladı.

Özel'in açıkladığı, ekim ayının son haftasında gerçekleşecek ziyaretin detayları belli oldu.

Buna göre, Özel'in, 23-27 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van'ı ziyaret etmesi planlanıyor. Ziyaretlerinde önemli açıklamalar yapacağı belirtilen Özel, Diyarbakır'dan başlayacağı turu Van'a yapacağı ziyaretle tamamlayacak.

DEM Parti ve Cumhur İttifakı arasında yeni bir sürecin başlayacağına yönelik tartışmalar sürerken, bu ziyaretin içeriği ise merak konusu.

‘KÜRT SORUNU VE BAHÇELİ’NİN ‘BARIŞ’ SÖYLEMLERİ DE MASADA OLACAK’

Parti kaynaklarından edilen bilgiye göre, yapılacak görüşmelerde Kürt sorunundan ekonomiye, kayyım sorununda Bahçelinin ‘barış’ söylemine kadar pek çok güncel gelişmelerin konuşulması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son süreçte dillendirdiği ‘barış’ ve ‘birlik’ mesajlarının da ayrı bir gündem başlığı olarak ele alınacağı da konuşulanlar arasında.

Özel, bölgeye yapacağı ziyareti ayağının kırılması sebebiyle ertelemişti. Görüştüğümüz partililer zaten bu ziyaretin yapılacağını ve Özel’in sağlık sebepleri ile ertelendiğini vurguluyor. Yapılacak görüşmelerde ise halkın sorunlarının detaylıca konuşulacağı da belirtiliyor.

AHMET TÜRK İLE YEMEK PLANI

Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre, Özel’in 23 Eylül’de ziyaretinin ilk durağının Diyarbakır olması bekleniyor. Beş gün sürecek ziyaretler kapsamında Özel’in 23 Ekim’de Batman ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları ile bir araya gelmesi, ardından 24 Ekim tarihinde Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ü ziyaret etmesi bekleniyor. Henüz netleşmemiş olsa da Türk ve Özel’in birlikte yemek yeme planlaması bulunuyor.

DİYARBAKIR, MARDİN VE HAKKARİ’DE KONAKLANMASI BEKLENİYOR

CHP Genel Başkanı'nın Diyarbakır, Mardin ve Hakkari'de konaklaması planlanıyor.

Özel'in beraberine genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, Parti Meclisi üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet olacak. Bölge turu süresince yurttaşlar, kanaat önderleri, sivil toplum örgütleri ve din adamlarıyla da bir arya gelineceği ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar