Öztrak'tan Soylu'ya: Kullandığı 'sapkın' dil bir nefret suçudur, kınıyoruz

Öztrak'tan Soylu'ya: Kullandığı 'sapkın' dil bir nefret suçudur, kınıyoruz
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısı Soylu'nun Boğaziçi öğrencileri için kullandığı sözleri kınadıklarını duyurdu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısı düzenledi. Öztrak, basın toplantısında "Ülkenin polis teşkilatının emanet edildiği İçişleri Bakanı’nın, yaşam tarzı ve tercihler üzerinden kullandığı "Sapkın" dil bir nefret suçudur. Bunu kınıyoruz" dedi.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Merkez Yönetim Kurulu toplantımız devam ediyor. Toplantı gündemindeki konulara geçmeden önce, geçmişte teröre kurban verdiğimiz. İki saygın ismi anmak istiyorum.

Dün Atatürkçü Düşünce Derneği kurucularından, bilim insanı, siyasetçi, bağımsız ve çağdaş Türkiye idealinin savunucusu, önceki dönem milletvekillerimizden, kıymetli hocam, Prof.Dr. Muammer Aksoy’un, hain bir suikastla aramızdan alınışının 31. yıl dönümüydü.

Bugün de, gazeteci-yazar Abdi İpekçi’nin başka bir hain suikastla aramızdan alınmasının 42. yıl dönümü. Her iki kıymetli ismi, bir kere daha saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ülkemiz iki yılı aşkın süredir, derin bir buhranın içinde. 2018’de başlayan "ekonomik kriz", derinleşen "devlet krizi" ve "salgınla" birleşerek, şiddetli bir buhrana dönüştü.

Meşhur sözdür: "Bir ülke ya ilimle, ya da zulümle yönetilir." Saray ortaklarında ilim yok. O nedenle koskoca ülkeyi, "Zam ve zulümle" yönetmeye çalışıyorlar. Ne hak, ne hukuk, ne de adalet tanıyorlar. Ülkeyi yönetenlerin bilimle arası hoş değil. Özgür düşünceyle arası hoş değil, akademik özgürlükle arası hoş değil. Özgür üniversite kavramıyla arası hiç hoş değil.

Üniversiteler sadece bir kampüsten ibaret değil. Bu fiziki mekânı, bir bilim yuvası yapan; Öğretim üyeleridir, öğrencileridir, emekçileridir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar