Paylan'a göre AKP'nin HDP ziyareti seçim hamlesi

Paylan'a göre AKP'nin HDP ziyareti seçim hamlesi
Garo Paylan, AKP'nin başörtüsü konusunda HDP'yi ziyaretini 'seçim hamlesi' olarak değerlendirdi. Ancak Paylan'a göre, AKP'nin bu hamlesine MHP ve Vatan Partisi engel çıkaracak.

Seda TAŞKIN


ANKARA- CHP’nin başörtüsü teklifi ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasal değişikliği çağrısının siyasetteki yankıları sürüyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AKP heyetinin cuma günü CHP ve İYİ Parti ile birlikte HDP'yi de ziyaret etmesi ile ilgili AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Görüşmeseydik, “başörtüsüyle ilgili değişiklikte samimi değilsiniz” derlerdi” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Turan, “HDP’nin genel merkezine gitmiş değiliz ki. HDP’nin gelecek dönemde kanaatini almak ve Anayasa’ya yazmak gibi bir teklifimiz yok.” dedi.

'TURAN'A TEPKİLERİ YUMUŞATMAK İÇİN BU TÜR AÇIKLAMLAR YAPTIRIYORLAR'

Turan'ın bu sözlerine HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan tepki gösterdi.

AKP içinde olağan olması gereken görüşmenin pek çok kişi tarafından olumlu karşılandığını söyleyen Paylan MHP'den ise bu görüşmeye karşı tepki geleceğini belirtti. Paylan, Turan'ın açıklamalarını “Bu tepkileri yumuşatmak için de Bülent Turan’a bu tip açıklamalar yaptırtıyorlar” şeklinde değerlendirdi.

'MHP VE VATAN PARTİSİ ENGEL ÇIKARACAK'

AKP'den HDP'ye yönelik bu tür ziyaretlerin seçimle ilişkili olduğunu belirten Paylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oportonist bir siyaset ortaya koyduğunun da altını çizdi. Ancak seçimle ilgili de olsa Paylan'a göre AKP'nin bu tür açılımlarına MHP ve Vatan Partisi engel çıkaracak. Paylan, “Seçimde kaybedeceğini gördü ve çeşitli hamleler yapmaya çalışıyor. Ama ortakları MHP ve Vatan Partisi bu anlamda ona bu açılımları yapmasına fren olacaklar” dedi.

Öne Çıkanlar