Prof. Dr. Esergül Balcı da İYİ Parti'den istifa etti

Prof. Dr. Esergül Balcı da İYİ Parti'den istifa etti
Prof. Dr. Esergül Balcı da İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Balcı üniversitede görev yaptığı dönemde tarikatlar raporunu hazırlamıştı.

Artı Gerçek - 2018 yılında üniversitede görev yaptığı dönemde tarikatlar raporunu hazırlayan eğitim politikası uzmanı Prof. Dr. Esergül Balcı da, mayıs seçimlerinin ardından görevden almalar, istifalar ve parti içi krizle gündemden düşmeyen İYİ Parti'den istifa etti.

Yerel seçime 'hür ve müstakil' girme kararının ardından peş peşe gelen istifalarla sarsılan İYİ Parti'de her geçen gün bir görevden ayrılma veya görevden el çektirme haberi gelmeye devam ediyor.

İstifa açıklamasında 2018'deki raporun ardından gelen baskılar nedeniyle emekliye ayrıldığını vurgulayan Balcı, "Ülkemizde her alanda ortaya çıkan olumsuzlukların giderilmesinde başarılı olacağı ümidiyle, İYİ Parti’de görev aldım. Bu nedenle, davet üzerine İzmir’den Ankara’ya taşındım. Akademik çalışmalarımın yanı sıra partinin bana verdiği görevleri de yerine getirdim" dedi.

'BUNA OLANAK VERİLMEYECEĞİNİ DE FARK ETMİŞ BULUNMAKTAYIM'

İYİ Parti'nin, kuruluş amacına aykırı politikalar uyguladığını belirten Balcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye, artık aydınlıkla karanlık arasındaki uçurumun kenarındadır. Bu nedenle ülkemizin ne çelişkili politikalara ne de 'kaybet- kaybettir' tarzındaki yaklaşımlara tahammülü yoktur. Ömrünü Cumhuriyet ve Devrimlerine adamış bir ‘Cumhuriyet Kadını’ olarak, aynı ilkelere bağlı şekilde siyasi-sosyal vb. çalışmalarımı sürdürme kararlılığındayım. Bu ilkelerin gerçekleşmesine engel olduğu izlenimi veren, bir siyasi yapı ve anlayışın içinde yer almam mümkün değildir. Bu bağlamda, ayrıca partiye katkı yapabilme amacımın gerçekleşmeyeceğini ve buna olanak verilmeyeceğini de fark etmiş bulunmaktayım. Söz konusu gerekçelerle, İYİ Parti’den istifa ettiğimi kamuoyu ile paylaşmak isterim. Saygılarımla."

İYİ PARTİ'DE İSTİFA DALGASI

İYİ Parti'de son günlerde üst üste istifalar yaşandı. İlk olarak İYİ Parti'nin AKP’yle ittifak yapması gerektiğini söyleyen Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, partiden istifa etti. Hatipoğlu, istifasının ardından AKP'ye katıldı. Hatipoğlu'na rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. İYİ Parti'de daha sonra eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de istifa etti. Partinin Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Çağdaş Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurmuştu.

İYİ Parti'den istifa edenler arasında Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray da yer almıştı. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da İYİ Parti’den istifa ettiğini duyuran isimlerden olmuştu.

Son olarak İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, 2024 Yerel Seçimleri'nde CHP'den gelen iş birliği teklifini reddeden, İYİ Parti'nin her yerde aday çıkarma kararına itiraz ederek CHP ile işbirliğini savunmuş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebiyle görevinden istifa etmişti.

Ardından, İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın yerine seçilecek isim için yapılan seçimde, 8 üyeden 7'si yeniden İbrahim Özkan'ın seçmişti. İYİ Parti, üyelerin teamüle aykırı davrandığını savunarak kararı alan yedi üyenin disipline sevk edildiğini açıklamıştı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok da, Genel Başkan Meral Akşener tarafından görevden alınmıştı.

İYİ Parti’de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve beş üye istifa etmişti.

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi ve Kurucu Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan, Genel Başkan Meral Akşener'in bugünkü açıklamalarının ardından partisinden istifa ettiğini duyurmuştu. Özarslan açıklamasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatları dışında kimseyle bir görüşme ve hareket içerisinde olmadığını belirtmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar