İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Mesut Özarslan, istifa etti

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Mesut Özarslan, istifa etti
İYİ Partili Mesut Özarslan, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Özarslan açıklamasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatları dışında kimseyle bir görüşme ve hareket içerisinde olmadığını söyledi.

Artı Gerçek - CHP ile ittifak yapmama kararı sonrası İYİ Parti'de yaşanan istifa krizlerine bir yenisi daha eklendi. İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi ve Kurucu Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan, Genel Başkan Meral Akşener'in bugünkü açıklamalarının ardından partisinden istifa ettiğini duyurdu. Özarslan açıklamasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatları dışında kimseyle bir görüşme ve hareket içerisinde olmadığını belirtti.

'NASIL BURAYA EVRİLDİ HALA ANLAMIŞ DEĞİLİM'

Özarslan, partide kuruluşundan bu yana aldığı görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştığını söyledi, ve şu ifadeleri kullandı:

“Medya üzerinden şahsım hakkında ima edilen kumpaslara ilişkin olayların bu noktaya nasıl evrildiğini hâlâ anlamış değilim. Ancak kamuoyu bilsin ki; inandığım değerlere olan sadakatimle genel başkanımın talimatları haricinde, kendi başıma herhangi bir görüşme ve hareket içerisinde olmadığımı beyan ederek, İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum” dedi.

AKŞENER'İN AÇIKLAMALARININ ARDINDAN GELDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile "ittifak diplomasisi" yürüttüğüne dair iddiaları yanıtlamış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ankara ve İstanbul'da pazarlık yapılmış. Benim bilgim yok, yerel yönetimler başkanımızın, teşkilat başkanımızın haberi yok. Neye göre yapılmış? İlk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı. Mesela Ankara'yı paylaşmışlar, ilçe hesabı yapmışlar. Hiçbirinden haberim yok. Bu bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Ben bunu 1997'de DYP'de yaşadım, bu konuda idmanlıyım. Bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım."

ESERGÜL BALCI DA İSTİFA ETTİ

Eğitim Politikası Uzmanı Prof. Dr. Esergül Balcı da İYİ Parti'den istifa etti. Balcı Balcı üniversitede görev yaptığı dönemde tarikatlarla ilgili bir rapor hazırlamıştı.

(HABER MERKEZİ)

,

Öne Çıkanlar