Ekrem İmamoğlu'ndan Akşener'e: Elimizi tutmayanın kendi takdiri

Ekrem İmamoğlu, partisine operasyon çekildiğini, bunun da bir savaş ilanı olduğunu söyleyen Meral Akşener'e isim vermeden cevap verdi: "Bizim elimizi tutan tutar, tutmayanın kendi takdiri. Sonuna kadar Ekrem İmamoğlu el uzatacak."

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, partisine operasyon çekildiğini, bunun da bir savaş ilanı olduğunu söyleyen Meral Akşener’e üstü kapalı cevap verdi. İmamoğlu,“Bizim elimizi tutan tutar, tutmayanın kendi takdiri. Kalbimizi kırsalar da biz kalp kırmayacağız. Elimizi itseler de elimizi uzatmaya devam edeceğiz, eski dost düşman olmaz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) Pendik Kurtköy'de inşa edilecek sosyal merkezin temeli törenle atıldı. Törende konuşan Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaptığı çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

2019 yerel seçimlerine ittifak kurarak girdikleri İYİ Parti’nin seçime ayrı girme kararı sonrasında yaşanan istifalar ile başlayan tartışmalar ve son olarak da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım" sözlerine cevap niteliğinde açıklamalar yaptı.

Akşener'e üstü kapalı yanıt veren İmamoğlu, "Bizim elimizi tutan tutar, tutmayanın kendi takdiri. Kalbimizi kırsalar da biz kalp kırmayacağız. Elimizi itseler de elimizi uzatmaya devam edeceğiz” dedi.

'ESKİ DOST DÜŞMAN OLMAZ'

İmamoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Şimdi de yeni bir oyunla karşı karşıyayız. Omuz omuza mücadele ettiğimiz, aynı masayı paylaştığımız, birlikte iş ürettiğimiz, beraber düşündüğümüz, konuştuğumuz, aynı kaseden çorba içtiğimiz dostlarımızı bize karşı kışkırtıyorlar. Sayıları az da olsa bir kısım dostlar oyuna geliyorlar. Bazen haddini aşan cümleler de kurabiliyorlar. Başından beri biz ne dedik? Eski dost düşman olmaz. Bugün de aynı yerdeyiz. Peki şimdi ne yapacağız? Kulaklarımızı kötü sözlere tıkayacağız. Herkese tavsiye ederim. İftiralara gözümüzü, kulağımızı kapatacağız. Zaten bizi ilgilendirmiyor. Hiç umurumuzda değil."

'OMUZ OMUZA MÜCADELE ETTİĞİMİZ AYNI MASAYI PAYLAŞTIĞIMIZ...'

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıllarca her oyunu denediler. Bir günümüz bile krizsiz geçmedi. Zannediyorlar ki biz bunları yıldırırız. Biz pes etmeyeceğiz siz pes edeceksiniz. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz. Şimdi de yeni bir oyunla karşı karşıyayız. Omuz omuza mücadele ettiğimiz aynı masayı paylaştığımız, birlikte iş ürettiğimiz aynı kaseden çorba içtiğimiz dostlarımızı bize karşı kışkırtıyorlar. Bunu üzülerek takip ediyorum.

Sayıları az da olsa bir kısım dostlar oyuna geliyorlar, bazen hadlerini aşan cümleler kurabiliyorlar. Başından beri biz ne dedik eski dosttan düşman olmaz. Kulaklarımızı kötü sözlere tıkayacağız. Benim Allah'ın bir lütfu, kötü sözleri kulağım hiç duymuyor."

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Partisinin Uşak İl Başkanlığı’nda konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım” demişti. (HABER MERKEZİ)

Akşener, partisinin Uşak İl Başkanlığı'nı ziyaretinde, CHP ile ittifak yapılmamasını eleştiren ve İYİ Parti'den istifa eden İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'a ismini vermeden yüklendi ve şunları söyledi:

"Genel Başkan'ın haberi yok, belediye meclis üyesi diplomasi yapıyor parti adına. Mesela Ankara'yı paylaşmışlar, İstanbul'u bilmiyorum isimlerine kadar. Mesela Polatlı'ya eski Ankara İl Başkanımız, GİK üyemiz Yetkin Öztürk gelecekmiş. Ama bunlar CHP'den aday olacakmış. Ben öyle anladım konuşmadan. Daha ilginci de Gölbaşı'na da Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok.

Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Biz bunu 1997'de Doğru Yol Partisi'nde yaşadık. Ben bu konuda idmanlıyım. Şu an itibariyle savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar."

Öne Çıkanlar