'S-400'ler İncirlik'te ABD'ye teslim edilecek' iddiasına MSB'den yalanlama

'S-400'ler İncirlik'te ABD'ye teslim edilecek' iddiasına MSB'den yalanlama
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye'nin F-35 programına tekrar dahil edilme karşılığında S-400'lerin İncirlik'te ABD kontrolünde bulundurulacağı iddiasını yalanladı. Algı yapıldığı öne sürüldü.

Artı Gerçek - Yunanistan basınında, Türkiye'nin elindeki S-400'lerin ABD kontrolüne verileceği yönünde haberler çıktı. Söz konusu iddia, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Haftalık Basın Bilgilendirme toplantısında da gündeme geldi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları bilgilendirme toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yunanistan'da bir gazetenin "F-35 programına tekrar dahil edilme karşılığında S-400'lerin İncirlik'te ABD kontrolünde bulundurulacağına" ilişkin iddiaları yanıtlayan MSB kaynakları, şu açıklamayı yaptı:

"Bu konuda üçüncü ülkeler tarafından yapılan algı oluşturma amaçlı haberlere itibar etmemek, ihtiyatlı yaklaşmak gerekir. Şuan için S-400 ve F-35 konusunda her iki ülkenin de tutumunda bir değişiklik bulunmamaktadır. Biz müttefiklerin birbirlerine kısıtlama veya yaptırım uygulamasının doğru olmadığını, müttefiklik ruhuna aykırı olduğunu her zaman ifade ediyoruz. Beklentimiz müttefiklerimizin ittifakın ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun karar alarak örtülü-örtüsüz tüm kısıtlamaların kaldırılmasıdır."

AKTÜRK: LÜBNAN'DAN TAHLİYE PLANLAMASI YAPILIYOR

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, İsrail'in saldırısı altındaki Lübnan'dan tahliye planlaması yapıldığını söyledi.

Aktürk "Hali hazırda Lübnan'da yaşanan gelişmeler Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir. Olası bir tahliye harekatı kapsamında da ön planlama ve ön hazırlıklar yapılmaktadır" dedi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar