Saldırıya uğrayan Koçyiğit: Kurgulanmış, bilinçli bir saldırıydı

Meclis’te saldırıya uğrayan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Çok önceden kurgulanmış bilinçli bir saldırıydı” dedi. Koçyiğit, "Kesinlikle Alpay Özalan'ın ceza alması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, TİP Milletvekili Ahmet Şık ve kendisine yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Saldırının planlandığını dile getiren Koçyiğit, “Verilen aranın ardından Ahmet Şık tekrar konuşmaya başladığında ben, AK Parti Grup Başkanı'nın yanına giderek bunu yapmamaları gerektiğini söyledim. İşin şiddete doğru gittiğini söyledim. Biz bunları söylerken arkadan Alpay'ın (AKP Milletvekili) Ahmet Şık'a doğru yürüdüğünü gördüm. Ben de araya girdim" dedi.

'CEZA ALMASI GEREKİYOR'

Koçyiğit devamla şunları söyledi:

"Çok önceden kurgulanmış bilinçli bir saldırıydı. Bu münferit bir olay değildi. 'Biz bunlara saldıralım, linç edelim' diye bir saikle gelmişler. Bunun altını çizelim. Kesinlikle Alpay Özalan'ın ceza alması gerekiyor. Bunun içinden elimizden geleni yapacağız." (MA)

Öne Çıkanlar