Şam heyeti Ankara'da... 'Somut planlamalarımızı değerlendirdik'
Dışişleri Bakanı Fidan, Milli Savunma Bakanı Güler ve MİT Başkanı Kalın, Ankara’da Suriye geçiş hükümetinin bakanlarıyla bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Fidan, 'Somut planlamalarımızı kapsamlı ve ayrıntılı şekilde değerlendirdik' dedi.
Artı Gerçek - Ankara’da Türkiye ile Şam heyeti arasında bir görüşme gerçekleştirildi.
Toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat (MİT) Başkanı İbrahim Kalın katıldı.
Şam yönetimi heyetinde ise Suriye geçiş hükümeti Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Milli Savunma Bakanı Murhef Ebu Kasra ve İstihbarat Başkanı Hüseyin El Selami yer aldı.
Toplantıda 'güvenlik alanındaki iş birliği ve güncel gelişmelerin ele alındığı' bildirildi.
Hakan Fidan: Her türlü desteği vermeye devam edeceğiz
Toplantının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’nin kazanımlarının korunması ve ilerletilmesi için yakın eş güdüm ve iş birliğimizin daha da güçlendirilmesi konusunda Suriyeli kardeşlerimizle mutabıkız” ifadelerini kullandı.
FİDAN: ORTAK ADIMLARI ELE ALDIK
Fidan, açıklamasının devamında şunları kaydetti:
“Bu anlayışla, iki ülkenin Dışişleri Bakanları, Savunma Bakanları ve İstihbarat Başkanları olarak bugün Ankara’da gerçekleştirdiğimiz görüşmeler, ilişkilerimizin stratejik boyutlarını tüm yönleriyle ele almamıza imkan tanıdı.
Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunarak güvenliğinin tam anlamıyla temin edilmesi için atılabilecek ortak adımları ele aldık. Somut planlamalarımızı kapsamlı ve ayrıntılı şekilde değerlendirdik.
Suriye yönetimi karşı karşıya olduğu zorlu sınamaların üstesinden gelebilecek azim ve kararlılığa sahiptir. Suriye’nin güvenliğini, Türkiye’nin güvenliğinden ayrı görmüyoruz. Bu yolda, Suriyeli kardeşlerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)
Ankara'da Suriye toplantısı: Güler, Fidan ve Kalın Suriyeli muhataplar ile görüşecekPolitika