'Sansür, hapis ve baskı için kalkan eller! Tarih bunu yazdı'

'Sansür, hapis ve baskı için kalkan eller! Tarih bunu yazdı'
CHP'li Tuncay Özkan, bugün Meclis'te Sansür Yasası teklifinin hapis cezası öngören 29. maddesinin kabul edilmesine tepki gösterdi. "Evet" oyu veren AKP'lilerin fotoğrafını paylaşan Özkan, "Tarih bunu yazdı" dedi.

Kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak bilinen, internet medyası ve sosyal medya ile ilgili yeni yaptırımlar öngören kanun teklifinin, TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri bugün devam ediyor. Teklifin bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası öngören, "sansür yasası" olarak anılmasına zemin hazırlayan 29. maddesi, AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi.

'TARİH BUNU YAZDI'

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, TBMM Genel Kurul salonunda 29. maddenin kabul edildiği anın fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşarak, “Sansür, hapis ve baskı için kalkan eller! Tarih bunu yazdı” ifadelerine yer verdi.

fe9hr6bx0aatus6.jpg

'ANLATAMADIK'

Özkan, maddenin kabul edilmesinin ardından birleşime verilen arada; basın locasına dönerek ellerini iki yana açtı ve şunları söyledi:

“Türk Ceza Kanunu’nun 13 maddesi bir araya getiriliyor. 217-a diye bir yeni metin oluşturuluyor. Bu metinde tutuklu yargılama esas olarak, biz tutuksuz yargılansın istiyoruz. Herkes yargılanabilir, tutuksuz yargılansın. Gazeteciler, bu işle ilgilenenler ve vatandaşlar, bundan muaf olsun istiyoruz. Ama anlatamadık arkadaşlar. Yaklaşık 1,5 aydır, sizlerle de örgütlerle de görüştük ama diyalog kapılarını açık tutarak anlatmaya çalıştık. Ama anlatamadık. Elimizden bu kadar geliyor. Bundan sonrası sizde.” (ANKA)

Öne Çıkanlar