'Sansür Yasası' teklifinin hapis cezası öngören 29. maddesi kabul edildi

'Sansür Yasası' teklifinin hapis cezası öngören 29. maddesi kabul edildi
Sansür Yasası teklifinin 29. maddesi AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi. 29. madde, gazetecilere ve sosyal medya kullanıcılarına 3 yıla kadar hapis cezası verilmesinin önünü açıyor. Bu madde, teklifin “Sansür yasası” olarak anılmasına neden olan maddesi.

Artı Gerçek - ‘Sansür Yasası’ teklifinin tartışmalı 29. maddesi, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi.

Yasa teklifinin Mecliste kabul edilen 29. maddesine göre "Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse" 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.

29. MADDE TEKLİFİN 'SANSÜR YASASI' OLARAK ANILMASINA NEDEN OLAN MADDE

29. madde, gazetecilere ve sosyal medya kullanıcılarına 3 yıla kadar hapis cezası verilmesinin önünü açıyor. Bu madde, teklifin en çok eleştirilen ve “sansür yasası” olarak adlandırılmasına neden olan maddesi.

DÜN 29. MADDE PROTESTO EDİLİNCE GRÜŞMELERE ARA VERİLMİŞTİ

Dün, TBMM'de bu maddesnin görüşülmesi sırasında protestolar yaşanmıştı. Muhalefetin temsilcileri tepki göstermiş ve dakikalarca “Sansüre hayır” sloganları atmıştı. Protestonun sürmesi üzerine TBMM Başkanvekili Haydar Akar oturumu kapattığını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar