Saray'dan Kobanê Davası kararları hakkında ilk açıklama: Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır

Saray'dan Kobanê Davası kararları hakkında ilk açıklama: Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır
Cumhurbaşkanı başdanışmanı Uçum sosyal medya hesabı üzerinden Kobanê Davası kararlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır" ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek - IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen eylemler gerekçesiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 18'i tutuklu 108 kişinin Sincan 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı Kobanê Davası'nda bugün karar açıklandı.

Karar'da 11 kişi hakkında beraat kararı verilirken Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata, Ayşe Yağcı ve Meryem Adıbeli hakkında tahliye kararı verildi.

Kararın açıklanması sonrası iktidar kanadından bir övünç açıklaması da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'dan geldi. Gece yarısı sosyal medya hesabından paylaşım yapan Uçum, "Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır" ifadelerini kullandı.

Uçum'un paylaşımı şöyle:

"Türkiye’nin yargı erki bağımsız ve tarafsızdır. Hem içeride diğer erkler karşısında hukuk sistemimizin gerektirdiği şekilde hem de küresel emperyalizmin bütün odaklarına karşı ulusal duruşuyla. Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar