Sarıgül'den referandum yorumu: Sadece analarımız, bacılarımız oy kullansın

Sarıgül'den referandum yorumu:  Sadece analarımız, bacılarımız oy kullansın
TDP Lideri Sarıgül, Şırnak'a yaptığı ziyarette başörtüsü konusuna da değindi. Sarıgül, "Başörtüsü konusunda referandum yapılacaksa sadece analarımız, bacılarımız, kadınlarımız oy kullansın" dedi.

Artı Gerçek- TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Şırnak'ta ziyaretlerde bulundu. Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi önünde gazetecilere konuşan Sarıgül, "genel af" çağrısı yaptı.

'AFFET TÜRKİYEM'

Bu çağrının siyasi olmadığını belirten Sarıgül şöyle konuştu:

"Pandemi koşulları münasebeti ile online yargılamalar oldu. Bu sırada maalesef gözden kaçan bazı konular oldu. Şu anda cezaevlerinde dünyaya gelen binlerce çocuğumuz var; ne yazık ki daha hayat ile buluşamadılar. Anne ve babaları cezaevinde bulunan çocuklarımız var. Ne yazık ki annelerine, babalarına kavuşamadılar. O nedenle anne ve babalar için affet Türkiye'm" dedi.

'YERLİ MALI'

Togg ile ilgili "Yerli malı, yurdun malı herkes Togg'u kullanmalı" diyen Sarıgül, TOGG fabrika açılışına katılmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

'SADECE ANALARIMIZ, BACILARIMIZ, KADINLARIMIZ OY KULLANSIN'

Başörtüsü konusuna da değinen Sarıgül, şöyle dedi:

"Başı açık da kapalı da kardeşimiz. Türkiye'de bir türban konusu söz konusu değil çünkü kamu kurum ve kuruluşlarında her yerde kardeşlerimiz başı açık da kapalı da çalışabiliyor. TDP olarak görüşümüz şu; inançlarımız Allah'ımıza ulaşma yoludur. İktidara ulaşma konusunda asla ve asla kullanılmamalıdır. Başörtüsü konusunda referandum yapılacaksa sadece analarımız, bacılarımız, kadınlarımız oy kullansın. Kadınlarımız kendi kararlarını kendileri versin" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar