Sebahat Tuncel Hilvan Belediyesi'nde: Meselemiz değişim ve dönüşüme öncü olmak

Sebahat Tuncel Hilvan Belediyesi'nde: Meselemiz değişim ve dönüşüme öncü olmak
Siyasetçi Sebahat Tuncel, Urfa'da Hilvan Belediyesi'ni ziyaret etti. Tuncel, “Alternatif belediyeciliği inşa etmemiz gerek. Meselemiz sadece bir binayı ele geçirmek değil, değişim ve dönüşüme öncü olmak" diye belirtti.

Artı Gerçek - Kürt siyasetçi Sebahat Tuncel, Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekilli Ömer Öcalan ile İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili’nin aralarında bulunduğu heyet, Urfa'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Heyet önce Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’ni (ÖHD) daha sonra Hilvan Belediyesi’ni ziyaret etti.

'İKTİDAR-YARGI-HÜDA-PAR AĞI'

ÖHD’ye yapılan ziyarette konuşan Tuncel, Kobanê Davası’nın hala sonuçlanmadığını hatırlatarak, “Hala gündem olması gereken bir yerde duruyor. Tahliye olan bizler beraat etmemiz gereken dosyalardan ceza aldık. Diğer arkadaşlarımız 40 yıla yakın cezalar aldı” diye belirtti. Ülkede son dönemde yaşanan gelişmelere de değinen Tuncel, “Narin ‘devletin en güçlü olduğu istihbaratın kuvvetli olduğu bir köy’ denilen yerde neden günlerce bulunamadı? Olaylar ortaya çıktıkça eski bir olayda da yargı mensuplarını tehdit ettikleri ortaya çıkıyor. Yargı, iktidar ve HÜDA-PAR ağı ilişkisi mevcut. Hukuk, muhalefete karşı bir cezalandırma metodu haline getirilmiş durumda” dedi.

'İMRALI TECRİDİNİN TÜM TOPLUMA YAYILDI'

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’de tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecride dikkati çeken Tuncel, “Hukukçuların bu durumu gündeme getirmesi gerekiyordu. Alınan cezalarda ‘ölünceye kadar cezaevinde kalacak’ ibaresi yer alıyor. Bu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı. Şu anda yaşadığımız şey İmralı tecridinin tüm topluma yayılmasıdır. Tecrit o kadar derin ki yaşadığımız tüm süreç de birbirine bağlı” ifadelerini kullandı.

HİLVAN BELEDİYESİ’NE ZİYARET

Heyet ziyaretin ardından Hilvan Belediyesi'ne geçti. Heyet, Belediye Eşbaşkanı Serhan Paydaş ile belediye meclis üyeleri tarafından karşılandı. Burada da konuşan Tuncel, Hilvan seçimlerini cezaevinde heyecanla takip ettiklerini söyledi.

Tuncel, şöyle devam etti: "İki defa kazanmanız büyük moral oldu. Bundan sonra bu kazanımımızı büyütme zamanı. İlçe, il örgütümüz ile el ele vererek kazanımlarımızı korumamız lazım. Yurttaşların ihtiyacını tespit edip hizmet etmek lazım. Olanaklar kısıtlı ama bu, çalışmamamız için bir gerekçe değil. Kısa zamanda bütün hedeflere ulaşmak elzem. Alternatif belediyeciliği inşa etmemiz gerek. Meselemiz sadece bir binayı ele geçirmek değil, bunun aracılığıyla değişim ve dönüşüme öncü olmak. Dayanışmayla yollarımızı yapabiliriz.”

Daha sonra Eşbaşkan Paydaş, hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projelerle ilgili bilgi verdi. Ziyaret sohbetin ardından son buldu. (MA)

Öne Çıkanlar